De Rooie Cent

Het is crisis. De ene organisatie na de andere vereniging stort in. Geldgebrek is vaak de oorzaak. En toch…

Sinds 1993 kent de Zaanstreek een steunfonds. Links georiënteerd en alleen bedoeld voor initiatieven die op de Zaanstreek zijn gericht, maar desondanks aantrekkelijk voor initiators op heel wat terreinen. Je zou verwachten dat in deze kommervolle tijden tal van maatschappijkritische mensen en clubs een beroep doen op De Rooie Cent, zoals dit fonds genaamd is. Maar nee hoor, het blijft -een enkele uitzondering daargelaten- al maandenlang oorverdovend stil. De aanvragen stromen niet binnen, hulpverzoeken blijven uit.

Vreemd toch? Aanvragers hoeven niet, zoals bij veel andere fondsen, een hele reeks formulieren, statuten en Kamer van Koophandeldocumenten in te leveren. Een korte omschrijving van het doel waarvoor geld gewenst is, is voldoende. Binnen no time volgt daarna de beslissing. En vervolgens, als het bestuur akkoord is, het geld. Maximaal €500,-. Maar dat is vaak net voldoende om een initiatief mogelijk te maken waardoor de Zaanstreek leuker, mooier, geëmancipeerder of anderszins aangenamer wordt.

Kortom, wacht niet langer en pak de pen of computer. Op 17 april komt het bestuur van De Rooie Cent weer bij elkaar. U heeft dus nog een kleine week de tijd. Succes! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *