Beetje laat, Nico en amigo

Nico van den Broek schrijft wekelijks einde- en zouteloze lappen tekst in De Zaankanter. De teneur is altijd hetzelfde: de gemeenteraad (op DZ en POV na) en B&W deugen niet. Het was niets, het is niets en het wordt niets.

Deze week had Nico een nieuwtje. Rondom een rechtszaak tegen de Zaanse mensenrechtenactiviste Joke Kaviaar hadden volgens Nico een wethouder en twee ambtenaren gelogen. De Partij voor Ouderen en Veiligheid, altijd tuk op het onderuithalen van ambtenaren en collegeleden, zag meteen haar kans schoon. Dezelfde woensdag dat Nico zijn woordenbrij publiceerde had de partij schriftelijke vragen aan B&W gereed over de rechtszaak. Groot nieuws natuurlijk.

Jammer alleen dat het gaat om een affaire van ruim zes maanden geleden. En dat ik daar destijds al een stukje over schreef. Eén rondje Googlen en zowel Nico als de POV hadden eerder aan de slag kunnen gaan.

Best wel moeilijk hoor, journalistiek en politiek bedrijven. Daarom bij dezen een tipje. De komende tijd gaan er bij de gemeente noodgedwongen tientallen ambtenaren uit. Een bezuiniging, inderdaad. Moet toch lukken om daar binnen een paar weken zowel een zinnig artikel over te schrijven in De Zaankanter als er schriftelijke vragen over te stellen.    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *