Zaanstad best duur

Wonen in Zaanstad betekent een beetje pijn lijden. Vorige jaar bleek deze gemeente een tweede plaats te bezetten op de lijst met hoogste gemeentelijke belastingen. Maar omdat Zaanstad nog altijd niet uit de kosten komt, wordt er dit jaar een extra schepje bovenop gedaan. Niet alleen door in Zaandam parkerende fietsers te beboeten -toch wel uniek in Nederland-, maar ook door de onroerend-zaakbelasting stevig te verhogen. Waar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten met het Rijk had afgesproken dat de OZB-stijging dit jaar maximaal 2,76 procent zou zijn, gaat Zaanstad daar ver boven zitten. U betaalt hier gemiddeld 3,7% meer voor uw woning.

Ter vergelijking even onze buurgemeenten: in Amsterdam stijgt de OZB voor huizen slechts 0,1%, in Uitgeest 3%, in Velsen 2,5% en in Beverwijk 1%. Oostzaan kent een daling van 0,4%, Wormerland gaat zelfs 1,6% in de min. Zaanstad is dus het lelijke eendje in de regio.

U kunt nu nog verhuizen.  

  

2 gedachten over “Zaanstad best duur”

  1. Zaanstad is een van de duurste grote gemeentes. Er zijn kleinere gemeentes die nog duurder zijn, denk aan Wassenaar.

    Door dit niet te noemen zet je Zaanstad net even negatiever op de kaart.

    1. Mooi plaatje…. “gecorrigeerd voor inflatie” lijken we minder te betalen dan voorheen. Die inflatie is gedeeltelijk veroorzaakt door de BTW-verhoging. Als we de BTW nu eens fors verhogen dan lijken we nog minder aan Onroerende Zaak Belasting kwijt te zijn…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *