Groen waas

Gisteren een huis gekocht. En een auto. Ik heb weliswaar geen rijbewijs en woon prachtig in mijn huurwoning, maar het moest van de premier. Hij vindt dat we niet meer moeten somberen -hij gebruikte dat woord wel zes keer achter elkaar- en zat donderdag wanhopig optimistisch te zijn tegenover de verzamelde pers. “Laten we met z’n allen het Centraal Planbureau verslaan”, nodigde Mark Rutte ons uit. Door zo’n huis en auto te kopen, om te beginnen. We moeten spenderen, we moeten lenen, we moeten kopen. En dan komt alles vanzelf goed. 

Rutte zei ook een ‘groen waas’ van herstel te zien. Ooit begon hij als VVD-leider met het voornemen om van zijn partij een GroenRechtse beweging te maken, maar gezien de uitbreiding van het aantal snelwegen, kolencentrales en Schiphol sindsdien liet hij dat milieuvoornemen bij nader inzien maar voor wat het was. Nu kiest hij dus voor een groen waas. 

Zou het niet gewoon schimmel zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *