Behoud De Fabriek

Dat de zwakste wethouder in het Zaanstedelijk college van B&W de naam Vissers draagt is geen geheim. Hoewel ze slechts weinig en bovendien goed beheersbare beleidsterreinen in haar portefeuille heeft, is ze al drie jaar aan het rommelen in de marge. Met als meest opvallende prestatie de afbraak van de Zaanse cultuurwereld.

Haar collega’s hebben Leny Vissers zover gekregen dat die op zoek gaat naar een bezuiniging van een miljoen op het toch al magere cultuurbudget. Waar het gaat om kunst en cultuur staat Zaanstad steevast in het rechterrijtje van Nederlandse gemeenten. Desondanks slaagt Leny er niet in om verder onheil af te wenden of zelfs maar de schijn te wekken daar een poging toe te doen.

Tot mijn verbazing en ergernis -al eerder op deze plek geuit– wil het college nog altijd filmtheater De Fabriek verhuizen naar het stationsgebied van Zaandam. Het is een idioot plan, maar wethouder Vissers ziet het blijkbaar toch zitten. Als ze haar zin krijgt, hebben we straks een combinatie van kapitaal- en cultuurverlies waar de honden geen brood van lusten. En zal ongetwijfeld een groot deel van de Fabriek-medewerkers afhaken.

Mogen de gemeenteraadsverkiezingen wat naar voren geschoven worden? Dan kan ‘de bevolking’, namens wie oppositielid Vissers altijd zei te spreken, een andere volksvertegenwoordiger kiezen.

3 gedachten over “Behoud De Fabriek”

 1. Beste Ronnie en andere cultuurliefhebbers

  Wie weet dat sneller dan je denkt. Als ik het goed begrijp wil de Raad Op 30 mei beslissen over het Cultuurhuis..
  Intussen zijn wij namens de vrijwilligers en de bezoekers van De Fabriek op http://www.defabriekisuniek.nl een petitie voor behoud van De Fabriek op de huidige lokatie gestart. Er zijn 500 handtekeningen nodig voor een burgerinitiatief, maar we gaan Leny overdonderen met veel meer!.
  Zegt het voort!

  Groetjes,

  Peter Goldstein

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *