Opera Teeven

Opera Teeven liep als verwacht. De meeste oppositiepartijen, inclusief het ander zo gezagsgetrouwe CDA, steunden een wantrouwen tegen staatssecretaris Fred Teeven. Hij had gefaald in de zaak Dolmatov en moest dus weg. Gelukkig voor Teeven was er de PvdA die hem de hand boven het hoofd hield. En daarmee was de parallel met de Zaanstedelijke PvdA  compleet. Die steunde een paar jaar geleden de VVD toen het er op aankwam de bajesboten voor illegalen al dan niet af te stoten. Hadden de sociaal-democraten in de oppositie gezeten -in Zaanstad en in Den Haag-, dan hadden ze ongetwijfeld de ingediende moties gesteund. Voor het stads- en landsbestuur accepteren ze echter wel wat bloed aan de handen.

Het is dit soort gemarchandeer dat de politiek zo smoezelig maakt. De ondoorzichtige afspraken achter de schermen, het negeren van de eigen verkiezingsbeloften, het konkelen en draaien om de macht maar te kunnen blijven proeven.

Dolmatov is dood, leve Teeven.Op naar het volgende slachtoffer in zijn vreemdelingengehaktmolen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *