Racisten aller landen…

Laat ik hier voor één keer een werkgerelateerd stukje schrijven. Over discriminatie. Beter gezegd: over mensen die te pas en te onpas roepen: “Ik ben geen racist, maar…” Waarna er een racistische opmerking volgt. Zie bijvoorbeeld de schier eindeloze reeks onnozelheden die kort geleden volgde na een handjevol nieuwsregels op de NHDwebsite over het aantal discriminatiemeldingen bij het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland. Niet gehinderd door enige kennis of taalvaardigheid tetterde men er op los, wangedachte op foute conclusie stapelend. Anoniem uiteraard, want lafheid is ook in dit digitale riool troef.

Om toch een van de tikkende nono’s de credits te geven die hem (het zijn meestal mannen) toekomen, plaats ik hier het citaat van ‘jantjsverjaardag’ (zelfs de eigen schuilnaam deugt niet). De quizvraag voor vandaag luidt: hoeveel taal- en stijlfouten herkent u dit keer? 

“Dat gelul blijf je houden en het wordt alleen maar meer omdat er steeds meer kans arme en helaas ook steeds meer domme mensen uit andere gebieden naar znstd komen vandaar ook de naamswijziging denk ik..

Deze mensen worden door allerlei andere mensen en instellingen gek gemaakt en verteld dat je zielig moet zijn en veel mowt zeuren hier  dan krijg je allles voor  mekaar… en lukt het niet dan is het discriminatie. ….

Ga nu niet beginne over dat ik discrimineer…. dit zijn helaas en ik zeg heelaas de feiten. ..

Als jij slim en goed opgeleid bent in eigen land kom je je geluk niet bij ons zoeken… zo simpel is het….

Mijn bericht zal wel weer verwijderd wordeb  maar ik beledig hier niemand mee zet de feiten op een rijtje. ..

En ik ben geen racist want ik heb zelf een buitenlandse vrouw. ..”

jantjes verjaardag

1 gedachte over “Racisten aller landen…”

  1. beetje flauw om over taalfouten te beginnen, het gaat erom wat de man zegt, het is zijn mening of we die nu delen of niet. Gelukkig leven we in een vrij land nietwaar ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *