Pannehof wordt Bouwkeet

Dagblad Zaanstreek achterhaalde via een WOB-verzoek een fittie tussen de gemeente Zaanstad, NS Poort en bouwbedrijf Strukton. De inzet van de ruzie: wie heeft er schuld aan de vallende dakbedekking op het Zaanstedelijk gemeentehuis? Ik gok op één van de twee laatstgenoemden, maar die ontkennen uiteraard hun aandeel. De bij harde wind naar beneden zeilende dakpannen – een kwaal die het afgelopen jaar enkele malen optrad- leverden het stadhuis een bijnaam op: Pannehof. De pannen bleken met verkeerd materiaal verkeerd te zijn gemonteerd. Vlek op vlek, zeg maar. Wanneer straks de herstelwerkzaamheden beginnen, gaat dat andere roulerende koosnaampje weer wat meer op: De Bouwkeet. Enfin, goed werk van Dagblad Zaanstreek. Het loont om af en toe de Wet Openbaarheid van Bestuur uit de kast te trekken.

Ik vermoed overigens dat het niet blijft bij herstelde dakpannen. Toen het gemeentehuis af was (volgens de makers dan), bleek het na inspectie nog helemaal niet af te zijn. Er waren nogal wat constructiefouten en bouwmissers, met stevige vertragingen in de oplevering als resultaat. Ik denk dan ook dat er de komende jaren nog wel wat defecten worden ontdekt. Planken die spontaan loslaten. De walvis aan het balkon van de trouwzaal die plotseling wegzeilt. Haarscheuren, vloerkieren en lekkages; dat soort leed.

Een huis laten bouwen door een spoorwegbedrijf; misschien moeten we dat maar niet meer doen.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *