Pasman stopt (helaas)

Trieste mededeling: de Wormerveerse boekhandel Pasman stopt ermee. Op de website staat nog dat de eigenaars John en Mieke Pasman de klanten verwelkomen ‘in hun 120 jaar oude winkel’, maar wie hun nieuwsbrief aanklikt weet genoeg. Het is over en uit. En daarmee wordt cultureel Zaanstad weer een stukje armoediger. Doodzonde, en niet alleen omdat John en Mieke zulke aardige mensen zijn. Ze hebben kennis van zaken en zijn bevlogen, en hadden wat dat betreft beter Passieman kunnen heten.

Boekwinkels en Zaanstad, het is een ongelukkig huwelijk. Het blijft behelpen met winkels waar wel de top-100, maar nauwelijks minder courante publicaties verkrijgbaar zijn. Wethouder Hans Luiten heeft een paar jaar geleden geprobeerd om een fatsoenlijke boekwinkel te plaatsen in de voormalige synagoge op de Gedempte Gracht (nadat die zou zijn gerestaureerd), maar dat mislukte helaas.

Nu ligt er weer een vooralsnog weinig concrete gedachte om een boekenzaak te vestigen bij NS-station Zaandam. In een vorig jaar door onderzoeksbureau LAGroup geschreven advies heet het dat er bij een daar te vestigen cultuurcluster een boekhandel/muziekwinkel kan komen. Nu ligt er een nieuw advies, van bureau BMC (op verzoek van B&W). Daarin worden alweer vraagtekens gezet bij deze commerciële partner.

Net een boek besteld op Bol.com. Zolang er geen goede winkel in de buurt is moet het maar zo.

Pasman

4 gedachten over “Pasman stopt (helaas)”

  1. Heel jammer inderdaad. Maar alternatief voor bol.com is natuurlijk stumpel in krommenie! Laten we ons best doen de winkels in de dorpen te houden. Winkelen is daar gewoon echt leuker dan op internet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *