Crowdfunding op z’n VARA’s

De VARAgids zocht documentaire-ideeën. De aanleiding: de publieke omroep werd getroffen door bezuinigingen en de club van Paul de Leeuw bedacht dat het interessant was om via crowdfunding de financiering van een tv-documentaire tot stand te brengen. Waar het Mediafonds niet meer voldoende geld kon fourneren, wilde de VARA met wat externe hulp wel een steuntje in de rug geven.

Leuke gedachte. En omdat ik een verhaal voor een documentaire op de plank had liggen, verstuurde ik een synopsis. Na 2,5 week mailde de adjunct-hoofdredacteur van de VARA me. Hij was enthousiast. Hij had het over een ‘mooi documentaire-idee’ en ‘fascinerende materie’. “We nemen dit oorspronkelijke idee in ieder geval mee met de selectie.” Daarna werd het heel erg stil. Toen ik gisteren op zoek ging naar het vervolg bleek de jury al lang een selectie te hebben gemaakt. Het inlichten van de afvallers werd door de ‘verschillige’ VARA blijkbaar onnodig geacht.

Tien ideeën haalden de shortlist, waarvan zes uit Noord-Holland. En zowaar eentje uit Zaandam. Ko van Reenen presenteerde een ‘boat-movie’ over een cruise van vrouwen op middelbare leeftijd. Ko won overigens niet, maar toch: een eervolle vermelding.

En nu maar afwachten of het geld voor het winnende idee gestort gaat worden.   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *