Expositie voor en van Mas

Een aardig eerbetoon voor Mas Vrooman, eerder deze week in Dagblad Zaanstreek. De Zaandamse kunstenaar, idealist en levensgenieter overleed ruim drie maanden geleden. Al snel ontstond bij zijn dochter Jamura het idee om een expositie te organiseren met werk van haar vader. Dat was de aanleiding voor bovengenoemd krantenartikel.

Jamura heeft flink haar best gedaan om een tentoonstelling te maken waarin een dwarsdoorsnede van Mas’ werk te zien is. Vanaf 17 mei exposeert ze een paar dagen lang een kleine zeventig werken van de hand van haar vader. Diverse vormen en stijlen, want Mas was niet voor één gat te vangen.

De tentoonstelling vindt plaats in de Ideefabriek (Ronde Tocht 11, niet zo ver van NS-station Zaandam). Op 17 mei om 21.00 uur is de opening. Komt en kijkt allen, zou ik zeggen.      

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *