Teken voor De Fabriek!

Op het moment dat ik dit schrijf hebben al 2218 mensen hun naam ingevuld via defabriekisuniek.nl. Dat is knap, want de site is nog maar een paar weken online. Het doel is om de gemeenteraad ervan te overtuigen dat het Zaandamse filmtheater op de plek moet blijven waar het zich nu bevindt: de Jan Sijbrandssteeg. De cultuurwethouder over de streep trekken lijkt een onmogelijke zaak: niet gehinderd door veel kennis van financiële en culturele zaken poogt Leny Vissers De Fabriek de wereld uit te helpen.

Daarom: doe mee. Help het B&W-plan onderuit te halen dat beoogt het filmhuis over te brengen naar een cultuurhuis tegenover NS-station Zaandam . Het klopt strategisch niet, het klopt planologisch niet, het klopt financieel niet. Het klopt al met al van geen kant.

Morgenavond wordt de petitie tegen de vernietiging van de huidige Fabriek overhandigd aan het college. Voor wie bij deze raadsvergadering wil zijn: om 19.00 uur wordt er verzameld voor het gemeentehuis in Zaandam, om 19.15 uur vindt de overhandiging plaats. En in de tussentijd: denk eens over een alternatief. Zoals bijvoorbeeld hieronder afgebeeld.

Fabriek 1
Fabriek 2
Het ROSA-bestuur presenteert morgen bovenstaand discussiestuk, een mogelijk alternatief voor het door B&W gepresenteerde cultuurcluster in Inverdan 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *