Vervaarlijke fietspaaltjes

Zo’n 60% van de Nederlandse fietsongelukken is eenzijdig. De fietser valt door een losliggende tegel, glijdt uit in de sneeuw of botst tegen een paaltje. Het jaarlijkse gevolg, alleen al in de Stadsregio Amsterdam: ruim vierduizend slachtoffers. Van wie er meer dan vierhonderd ernstig gewond raken.

De Stadsregio heeft afgelopen week, in samenwerking met enkele partners, de website fietspaaltjes.nl geopend. Daarop kun je melden waar de voor fietsers gevaarlijke obstakels te vinden zijn. De meest riskante punten worden aangepakt, zo belooft de Stadsregio. Zeven gemeenten rondom Amsterdam werken inmiddels mee aan het initiatief. De hoofdstad zelf echter niet, vermoedelijk toch de gevaarlijkste stad op tweewielergebied. Beetje gek, eigenlijk. 

Zaanstad doet gelukkig wel mee. Op de site worden inmiddels zeven Zaanstedelijke locaties vermeld die risico’s met zich mee schijnen te brengen. De campagne loopt nog een paar maanden door, dus u kunt ook uw fietsleed er aan toevoegen. En daarna mag verkeerswethouder Robert Linnekamp aan de slag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *