De topsportcoördinator (en nu komt alles goed)

Zaanstad moet vele tientallen miljoenen euro’s bezuinigen. De gemeente gaat daarom met tweehonderd ambtenaren minder verder. Er wordt flink gekort op cultuur. Op welzijn. Alle resterende buurthuizen worden afgestoten. De gemeentelijke belastingen gaan omhoog. En financieel wethouder Jeroen Olthof heeft gezegd dat de grens nu echt is bereikt. Het water staat de stad tot aan de lippen. Daar is Passau niets bij. Het is, kortom, meer crisis dan ooit tevoren.

Gelukkig is de oplossing nabij. Wat heet: de oplossing is al gevonden. En ze heet Maartje Scheepstra. De hockeyers onder u kennen haar wellicht: ze was international in het damesteam dat door Willem-Alexander zo enthousiast werd omhelst.

Maartje is sinds 1 mei bezig om ‘de topsportcultuur in Zaanstad verder vorm te geven’, aldus het gemeentelijk persbericht. Wie opmerkt nooit iets te hebben gemerkt van een topsportcultuur in Zaanstad is een kniesoor. Maartje zorgt onder meer voor -ik citeer opnieuw- ‘het aandragen van faciliteiten, voorzieningen en kennis’. Je ziet ze haar dragen, die kunstgrasvelden (o nee, geen geld voor) en nieuwe sporthallen (uit bezuinigingsoogpunt net geschrapt). Tot nu toe heeft Maartje zich vooral beziggehouden met -nieuwe quote- ‘het in kaart brengen van alle voorzieningen en sport in de gemeente Zaanstad’. Hij/zij die dacht dat de gemeente Zaanstad dat al lang had gedaan is een zeurkous. En wie weet ontdekt Maartje nog een goed verborgen kaatsvereniging of korfbalmand.

Enfin, Maartje gaat dus de topsport ‘optimaliseren’. Hoeveel dat kost lezen we helaas niet in het persbericht. Maar ik kan bijna niet wachten tot het eerste team van de Saense Handboogskutters wordt genomineerd voor de Olympische Spelen. Goede investering, financieel wethouder Olthof (tevens sportwethouder, maar dat is toeval).

 
Maartje Scheepstra, faciliteitendraagster

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *