ARTzaanstad: voor al uw kunst

Er zijn van die momenten dat Zaanstad een echte stad lijkt. Een gemeente met regio-overstijgende activiteiten en evenementen. Het zijn er niet zo heel veel, maar we moeten ze wel koesteren. Denk aan de Dam-tot-Damloop. En denk aan ARTzaanstad. Om twee voorbeelden te noemen.

ARTzaanstad vond dit weekend voor de tweede keer plaats. Vorig jaar waren de Zaandamse Bruynzeelhallen het decor van deze kunstexpositie, dit keer werd het Hembrugterrein aangekleed met honderden schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en andere creatieve uitingen van hoog niveau. Er waren wat optredens en lezingen, er was een (te lang) politiek debat en er waren natuurlijk de mooi gerestaureerde gebouwen op het voormalige defensieterrein.

Na vandaag zal er ongetwijfeld geëvalueerd worden (ik hoorde dat de verkoop op vrijdag en zaterdag tegenviel), maar wat mij betreft komt er een derde editie van ARTzaanstad. Het is een van de lichtpuntjes in het almaar schralere Zaanse cultuuraanbod. Met dank aan Kunstcentrum-directeur Isabella de Jong en haar collega’s.

Voor wie het gemist heeft: het Hembrugterrein is vandaag nog open tot 17.00 uur.

ARTzaanstad     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *