Oud papier

Gisteren ontving een Zaandijkse inwoonster uit handen van wethouder Robert Linnekamp de eerste minicontainer voor oud papier. De komende dagen wordt, aldus het gemeentelijk persbericht, aan alle bewoners van Zaanstedelijke laagbouwwoningen zo’n container ‘aangeboden’. Onduidelijk is me of je verplicht ja moet zeggen tegen die papierbak. En ik ben er nog niet uit of ik blij moet zijn met dat aanbod.

Ten eerste heb ik al een GFT-bak, een zwarte container, een compostbak en een bakje voor klein chemisch afval. Het wordt zo langzamerhand een beetje vol rond huis. Ten tweede wordt die nieuwe papierbak eens per maand geleegd. Grote kans dat je vergeet ‘m langs de weg te zetten, met zo’n interval. Maar los daarvan, gezien de hoeveelheid papier die mijn woning binnenkomt (vooral -maar niet alleen- kranten) is een maandelijkse lediging zwaar onvoldoende. Ik zal dus nog steeds langs de gezamenlijke papierbak aan het eind van de straat moeten. Geeft niets. Het is een kleine moeite en prima voor het milieu. Terwijl een nieuwe privébak (van plastic) en een nieuwe ophaalronde (met zo’n vervuilende vrachtauto) het milieu alleen maar belasten.

Ik ben er van overtuigd dat wethouder Linnekamp het beste voorheeft met het milieu. Maar in mijn geval is hij denk ik het beter af als die papiercontainer voor huiselijk gebruik achterwege blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *