Het stadhuis lekt

Dat het door B&W gewenste cultuurhuis bij NS-station duurder wordt dan (tot afgelopen week) in de openbaarheid kwam, verrast me niet. Er van uitgaand dat het college de bouwplannen doorzet, zullen we de komende jaren nog een paar keer te horen krijgen dat -helaas, helaas- de kosten de pan uitrijzen. En dan heb ik het over zowel de bouw als de exploitatie.

Verrast was ik wel dat er bij Dagblad Zaanstreek een geheim document op de mat viel waarin die hogere kosten worden vermeld. Het betekent namelijk dat er iemand heeft gelekt. Een raadslid. Een commissielid. Een ambtenaar. Een wethouder. Of een burgemeester. En dat mag niet. Sterker nog, de dader kan rekening houden met een strafrechtelijke vervolging. En, als het een collegelid of ambtenaar betreft, ontslag.

Er is wel eens eerder gelekt vanuit het gemeentehuis. Toen (we hebben het over een half jaar geleden) kondigde burgemeester Faber aan te laten onderzoeken waar het lek zat. Waarna het heel stil bleef. Dit keer is er niet eens een aankondiging dat er een onderzoek gaat plaatsvinden. Alleen de ambtelijke mededeling dat het lekken ‘buitengewoon triest‘ is en dat er intern beraad plaatsvindt hoe daar mee om te gaan. Zou de burgemeester het niet zien zitten om voor de tweede keer tevergeefs aangifte te doen? Of volgt ze dit keer een andere tactiek om de dader in de kraag te vatten? Afgaand op hetgeen ik hoor over de woede die er rond de collegekamers leeft ga ik uit van het laatste. 

Kan iemand even lekken hoe cultureleaks wordt aangepakt?   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *