Droomboek of nachtmerrie

Nederland en het onder Nederland vallend Caribisch gebied tellen ruim 17 miljoen inwoners. Dat zijn heel veel mensen. Ondanks enorme reclamecampagnes waren er van hen slechts 5.600 zo gek om een verhaal, muziekstuk of tekening te maken voor het DroomboekOftewel 0,03% van de bevolking. Dat zijn heel weinig mensen. Tel de gezamenlijke Oranjeverenigingen bij elkaar op en je hebt al meer dromers mensen dan er deelnemers zijn aan dat Droomboek.

Over twee mag u het afhalen bij het postkantoor. Gratis. Want het is weliswaar totaal overbodig en nutteloos, maar het kost u niets. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Er worden miljoenen exemplaren gedrukt van dat boekwerk vol slaapverwekkende onzin voor Lex en Max en dat gaat uiteraard van uw belastinggeld. Maar dat komt niet zo aardig over, dus we houden het er op dat het Droomboek gratis is.

De noodlijdende Nederlandse drukkers hadden de droom dat het boek in Nederland gedrukt zou worden. Helaas voor hen, een Duitse drukker ging er met de order vandoor. Wilhelmus van Nassouwe ben ik van Dietsen bloed, nietwaar? 

Misschien kunnen we de Nederlandse werkgelegenheid toch nog een handje helpen. En tegelijkertijd een droom waarmaken. Een republikeinse weliswaar, maar koning Lex is er voor alle onderdanen, dus ook voor hen. Haal in september dat boek op en stuur het, met uw droom over het koningshuis, naar het ministerie van BZK (antwoordnummer 123 in Den Haag). Een postzegel is niet nodig.

Hebben de PostNL-bezorgers ook weer wat te doen. 

droomboek

1 gedachte over “Droomboek of nachtmerrie”

  1. Ha, top idee! Als ik nog in Nederland ben doe ik dat meteen!Trouwens postkantoor? Dat is een woord wat verdwenen is uit ZNSTD en de Dikke van Dalen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *