RGD stoot af

In Het Parool lees ik dat de Rijksgebouwendienst 36% van haar eigendommen en huurpanden in Noord-Holland afstoot. Waaronder één gebouw in Zaandam. En nu ben ik nieuwsgierig. Welk Zaans pand betreft het? Het kunnen niet de bajesboten zijn, want die zijn inmiddels weggesleept. Het voormalige postkantoor op de Dam? Dat was ooit eigendom van de RGD, maar nu toch niet meer? De nieuwe gevangenis in de Westzanerpolder kan het ook niet zijn. De eerste paal moet daar namelijk nog worden geslagen. Het Belastingkantoor achter NS-station Zaandam dan? Of was dat al nooit van de Rijksgebouwendienst? De Sociale Verzekeringsbank, aan de andere kant van het station? Iets op het Hembrugterrein?

Wie weet het antwoord?

 
Te koop bij de RGD

6 gedachten over “RGD stoot af”

  1. Volgens de site van RGD zijn er in Zaandam twee gebouwen in bezit; Gerechtsgebouw en Belastingkantoor. Ik gok dat de laatste bedoelt wordt.

  2. De detentie boten zijn ook gewoon te koop prijs is redelijk was interessant voor de Noren en de Belgen als drijvende bajes.
    Alleen het vervoer over water is bijna niet te realiseren vandaar dat sommige landen afhaakten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *