Loverboy vs. Twitterman

De Oostzaanse wijkagent Bert Gorter achtte het deze week wenselijk om een waarschuwende tweet de wereld in te slingeren. Iets met een loverboy. In Oostzaan. Of elders in de Zaanstreek, dat is niet duidelijk. Borger waarschuwde: “Jeugdigen wees alert. Maar ook ouders.” Beetje vage omschrijving, al met al. Dagblad Zaanstreek probeerde er een vinger achter te krijgen en schreef, met een verwijzing naar de tweet, dat de crimineel in kwestie actief was in Zaandam. Punt is alleen dat in de tweet Zaandam noch een andere plaats wordt genoemd. En de plaatselijke woordvoerder wil er ‘in het belang van deze zaak’ niets over kwijt.

Een dag later pakte Bert Gorter opnieuw zijn mobieltje en tikte hij: “Onderzoek loverboy voortgezet. Contact met ouder(s). Uitleg gegeven en afspraak gemaakt voor gesprek.” Zijn eerste tweet was vaag, zijn tweede vager. De dorpscop wist blijkbaar zelf niet of hij met één dan wel meer ouder(s) contact had. Of zou krijgen. Dus een omschrijving van de loverboy -te mooi woord voor wat simpelweg een pooier is- zat er al helemaal niet in.

Enfin, de onrust is gezaaid. Binnen en buiten het digitale Umfeld gaat nu het verhaal over een loverboy. Ergens. Ooit. Die iets gedaan heeft. Of doet. Of gaat doen. Ik zou zeggen: wees alert. Kijk steeds om je heen. En let vooral op politiemensen met een smartphone en iets te soepele tikvingers. Opdat u weet waar de paniek vandaan komt.

TwitterBert

1 gedachte over “Loverboy vs. Twitterman”

  1. Als het om één loverboy in de Zaanstreek ging, zou er geen paniek zijn. Niemand weet hoeveel er rondlopen. Maar het zullen er genoeg zijn. Ik vond het nogal vreemd dat een wijkagent ging waarschuwen voor slechts één misbaksel. Oostzaan, tussen twee grote steden ingeklemd en toch zo wereldvreemd???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *