De RVD: “Er was eens een prins”

Door een gelukkig toeval kreeg ik het door de Rijksvoorlichtingsdienst bewerkte concept-persbericht over de terugkeer van Friso naar Nederland in handen. Ik wil ‘m u niet onthouden. 

Namens de Koninklijke Familie deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is vandaag het Wellington Ziekenhuis uitgereden heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis (Londen) verlaten.

Prins Friso blijft onveranderd vegeteren in een toestand van ‘minimal consciousness’. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds hopeloos zorgwekkend. Verdere behandeling in een ziekenhuis heeft dan ook geen enkele zin is echter niet noodzakelijk meer. Daarom is de behandeling, waarvan de kosten inmiddels veel miljoenen kostten zullen lange termijn mogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken. In de komende maanden zijn er nog twee opties: sondevoeding of euthanasie worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht.                        

Deze zomer zal Prins Friso in bed liggen met zijn gezin doorbrengen op Paleis Huis ten Bosch, waar een medisch team onder leiding van Prof. Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper decubitus en dehydratie zal proberen te voorkomen hem zal verzorgen. Hij is daar vandaag afgeleverd aangekomen.

De Koninklijke Familie dankt het medische team van het Wellington-ziekenhuis hartelijk  voor de uitstekende en toegewijde verzorging.

Voor verdere informatie verwijs ik u naar dit bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *