Annemarie en Geke (plus Peter)

Opstekertje voor burgemeester Geke Faber. In de Vrij Nederland– rubriek ‘De beste in zijn [sic] vak’ van afgelopen week kent haar collega Annemarie Jorritsma die titel toe aan Geke. “Als het gaat om iemand die nog actief is, kies ik voor Geke Faber van Zaanstad.” Aldus de baas van de grootste Nederlandse gemeente met een vrouwelijke burgemeester over de aanvoerster van de een-na-grootste gemeente met een burgermoeder. Jorritsma: “Ze is bescheiden, maar speelt met verve de rol van boegbeeld.” Dat bescheidene herken ik wel in Geke Faber, het boegbeeld wat minder.

Opvallend in de wat ondoorzichtige VN-verkiezing (werd op basis van het handjevol geënquêteerde burgemeesters  vastgesteld dat Eberhard van der Laan de über-burgervader van Nederland is?) is dat de ondervraagde mannelijke burgemeesters allemaal een seksegenoot als beste collega kiezen, terwijl Annemarie Jorritsma een vrouw nomineert. De uitzondering vormt Dagmar Oudshoorn van Uithoorn. Zij selecteerde Bas Eenhoorn als beste.

Toch vreemd dat niemand Peter Tange van Wormerland noemt. Zit al ruim dertien jaar op z’n post en is al die tijd nauwelijks op een fout te betrappen geweest. Bij dezen  is Peter daarom genomineerd door de burgemeester van Havenstraat 75.

(Overigens, kan iemand Eberhard van der Laan even vertellen dat hij veel te hard werkt en moet stoppen met roken en slecht eten. Of betekent het zijn van de beste ook dat je in het harnas moet sterven?).

Peter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *