Toekomstagenda Cultuur (3)

De SP, POV en DZ protesteerden afgelopen week schriftelijk tegen het tijdens de vakantieperiode ter inzage leggen  van de Toekomstagenda Cultuur. En terecht. Voor 28 augustus moet eenieder die bezwaren heeft tegen het wegbezuinigen van een deel van het Zaanse cultuurgoed zijn/haar schriftelijke kanttekeningen indienen bij de gemeente. Later inleveren heeft geen zin. Dat de meeste verenigingen gedurende de zomervakantie plat liggen en dat tal van belanghebbenden buitenstads verkeren: verantwoordelijk wethouder Leny Vissers (ZOG) doet alsof haar neus bloedt.

In een mail reageerde ze afgelopen donderdag op de politieke commotie. Alle organisaties zijn al direct na het B&W-bezuinigingsbesluit op de hoogte gesteld, pareert ze de verwijten. Waarbij ze vergeet te vermelden dat de zomervakantie toen al was aangebroken. Het gevolg: een deel van de aangeschreven organisaties zal pas over enkele weken kennisnemen van de schriftelijke doodstijding.

“Ik heb de raad overigens twee keer in het openbaar gemeld dat de ontwerp-toekomstagenda tijdens een deel van de zomervakantie ter inzage ligt, maar dat het gezien het traject helaas niet anders kan”, schrijft Vissers verder. Zou kunnen van die twee keer, ik weet het niet. Edoch, het is niet de raad die deze immense bezuinigingen moet opbrengen, maar de Zaanse culturele wereld. En die heeft boodschap aan noch weet van dit soort interne mededelingen.

Wat Leny Vissers verzwijgt is dat de raad en B&W al jaren geleden met elkaar afspraken dat dergelijke gevoelige onderwerpen niet tijdens de zomervakantie worden voorgelegd aan de bevolking. Raadslid Vissers was het daar erg mee eens. Dat er raadsleden waren die het afgelopen jaar meermalen vroegen waar Vissers’ langverwachte cultuurvisie bleef, lijkt de wethouder eveneens vergeten. Zo traag als ze voorheen was, zoveel haast heeft ze opeens deze zomer.

Lastig hoor, zo’n bloedende neus.

Riool

De cultuurvisie van wethouder Vissers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *