Waterbedeffect

Goh, wat verrassend. De verslaafden die eerder het Steve Bikoplein bevolkten en daar werden verwijderd -mede dankzij het nieuwe gemeentelijke opjaagbeleid, vastgelegd in artikel 2:76 van de APV-, duiken elders op. Dat waterbedeffect had werkelijk niemand kunnen voorzien. De voorlopige tussenstand: bewoners rondom het Veldpark (de nieuwe hangplek) komen in opstand. Ze klagen bij de gemeente en de politie. En zamelen handtekeningen in tegen de overlastgevers.

De gemeente treedt, lees ik in Dagblad Zaanstreek sussend op. Er wordt ‘handhavend’ geopereerd, de ‘vinger aan de pols’ gehouden en verder is er ‘in extreme zin’ niets aan de hand. Gewoon doorlopen, mensen, niets aan de hand.

Dat kan natuurlijk anders. Ik stel voor om met het verse artikel 2:76 in de hand de doelgroep net zo lang op te jagen tot ze de stad totaal uitgeput hebben verlaten. Adequate hulpverlening is nu eenmaal uit de mode en kost op korte termijn veel geld, terwijl je door flink te straffen als overheid laat zien dat je echt wel spierballen hebt. Permanent verdrijven is weliswaar asociaal, inhumaan, louter symptoombestrijdend en je belast er ten leste vooral de buurtgemeenten mee, maar dat is uiteraard hun probleem. Hadden ze de APV ook maar moeten aanpassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *