Roël gooit met vlees

Iemand die al zo lang zijn rondjes meedraait in de politiek zou beter moeten weten. Parlementair taalgebruik is een pré wanneer je als raadslid ambities hebt. Roël Dissels (onder meer Progressief Burgerbelang, ex-NPS, ex-GroenLinks, ex-PvdA, ex-Democratisch Zaanstad, ex-fractie Dissels) nam desondanks afgelopen vrijdag geen blad voor de mond. “Lul”, beet hij iemand toe die hem had beschuldigd van fraude.

Zie het als een teken van onmacht. Dezelfde onmacht die maakte dat hij ooit dreigde met een rechtszaak, nadat de politieke vereniging ROSA hem tijdens haar jaarlijkse verkiezing bekroonde met de titel ‘slechtste politicus’. Het ROSA-blad waarin deze poedelprijs stond vermeld liet Dissels tijdens de eerstvolgende raadsvergadering in snippers neerdalen boven het hoofd van de vermeende verantwoordelijke.

Je kunt de toegevoegde kwalificatie ‘lul’ echter ook positief duiden. Dat Roël zijn kwaadheid inmiddels weet te beperken tot het uiten van drieletterwoorden is een vorm van progressie. Uit de diepten van het internet dook ik onderstaand artikel op. Het dateert uit 1977. Van afranselen via snipperen naar schelden; noem dat maar eens geen vooruitgang.

Roël
Amigoe, 10-9-1977

0 gedachten over “Roël gooit met vlees”

  1. Tjongejonge zeg. Een bericht uit 1977 “uit de diepten van het internet”. Lekker iemand publiekelijk zwart maken met een bericht uit 1977!! En dat alleen omdat ie iemand lul noemde?..Jezus man! Waar ben jij mee bezig zeg? Wacht ff; ik ga eerst je stukkie lezen over PRISM…ondertussen ga je Dissels nog ff door het slijk halen. Goh wat ben jij een volwassen vent zeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *