Sjoerd Soeters strikes back

Ik had het gemist, de Radio-1-reportage over het nieuwe Zaandamse centrum. Gelukkig werd ik er achteraf op geattendeerd. Afgelopen donderdag bracht het programma De Gids.fm een ode aan Inverdan. Met in de hoofdrol geestelijk vader Sjoerd Soeters, die een paar opmerkelijke uitspraken deed. En dan heb ik het niet eens over zijn fantasietje dat de Zaanstreek op enig moment 1100-1500 windmolens bezat, hetgeen Napoleon de uitspraak ‘C’est sans pareil’ zou hebben ontlokt. Wie alles wil horen moet even hier klikken (het Zaanse item begint op 35.00). Voor alle anderen hieronder de transcriptie van de hoogtepunten.

Over het stadhuis zei Soeters: “We hebben een hele slechte aannemer gehad en overal waar we een bouwfout hebben, hebben we een oranje blokje gemaakt.” Volgende keer dat ik ’t Kippenhok bezoek zal ik eens kijken hoe serieus ik deze blokvorming moet nemen. 

Grappig is Soeters’ openhartigheid ten aanzien van het raadslid dat hij tijdens het maken van de uitzending toevallig tegenkwam. Na een beleefd ‘dag mijnheer’ tegen de betreffende volksvertegenwoordiger ging Soeters los over de langslopende verdachte, in wie we niemand anders kunnen herkennen dan A.M. te DZ. Een geïrriteerde Soeters: “Dat is een raadslid van een absoluut onmogelijke oppositiepartij. Ik heb nog nooit zo’n opportunist gezien. Die heeft altijd tegengestemd. En nu heult-ie natuurlijk mee. Zegt-ie: ‘Ja, nee, nu is het natuurlijk wèl goed.’ Het is een slijmbal van de bovenste plank.” 

Ik denk niet dat beide heren op elkaars verjaarsfeest komen.

Sjoerd slaat

2 gedachten over “Sjoerd Soeters strikes back”

 1. Nee dat laatste denk ik ook niet. Maar verder heb ik toch wel genoten van de aandacht voor Zaandam.
  sjoerd Soeters zet in ieder geval Zaanstad mooi in de schijnwerper. Hier in Frankrijk ben je geloof ik toch meer Zaandammer dan in Zaandam zelf. En laten we eerlijk zijn, voormalig wethouder Nel Kroesen noemde een aantal argumenten van de critici uit de gemeenteraad, maar vergat er één te noemen, namelijk dat de opzet van Inverdan te groot is voor het inwonertal van de stad. men heeft zich rijker gerekend door alle inwoners van heel Zaanstad te nemen om de omvang van Inverdan te berekenen. En of dat een juiste aanname is zal de toekomst uitwijzen.
  Maar mooi is het wel, en woon ik met nog meer plezier in het centrum van Zaandam.
  Wel zal moeten blijken of het financieel wel allemaal betaalbaar blijft. maar dat is een discussie die geweest is. Terug naar af kan gelukkig ook niet meer….

  1. Mr. Poldner zegt het al zelf:
   ” dat de opzet van Inverdan te groot is voor het inwonertal van de stad. men heeft zich rijker gerekend door alle inwoners van heel Zaanstad te nemen om de omvang van Inverdan te berekenen. En of dat een juiste aanname is zal de toekomst uitwijzen.”
   Al jaren is er kritiek dat het geld in de zaanstreek eerst naar Zaandam gaat, wat er eventueel overblijft mag dan naar de rest. Maar ja, als jullie niet de stem van het gewone volk willen horen, maar alleen lekker elitair willen bezig zijn is goed hoor. Maar nou niet meer zaniken dat de kloof tussen politiek en gepeupel zo groot is!
   Poldner gaat verder met:
   “En woon ik met nog meer plezier in het centrum van Zaandam”…zie je wel:opportunistische egoïst!
   En:
   “Wel zal moeten blijken of het allemaal financieel betaalbaar blijft…terug naar af kan gelukkig ook niet meer!”
   Lekker lullen hè, vanaf je vakantieadres in Frankrijk. Zogenaamde socialist.
   Jullie in de politiek bedenken juliezelf een té grote (en té dure) plaats in. Dat kan je zien door het veel te dure gemeentehuis en de prominente plaats die het inneemt. Daar komt nog bij dat er een waterval als bron is gemaakt die ontspringt bij het gemeentehuis. Acteer in soberheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *