Trots op ZIP

In alle stilte blijkt Trots op Zaanstad, een van Rita Verdonks foetusjes, te zijn geaborteerd. Trots heet vanaf nu ZIP. Nee, niet deze ZIP. Maar deze. De raadsleden Henk Stevens en Joke Havik hebben zich afgescheiden van de landelijke Trots en gaan door als Zaanse Inwoners Partij. Maar dan wel zonder de steunfractieleden Saskia Tichelaar en Rien Blokker. De gemeente maakte gisteren namelijk bekend dat zij op hun beurt zich hebben afgescheiden van Henk en Ingrid Joke. Waarom Saskia en Rien niet zijn overgelopen is me niet bekend, maar Henk en Joke schrijven op hun nieuwe website ‘dat onze visie, doelen en beloftes naar de Zaanse inwoners niet voldoende overeenkomen met en gesteund worden door Trots.’ En daarom is het vertrouwen opgezegd. Een beetje zoals elke stemgerechtigde Nederlander al eerder het vertrouwen opzegde in Rita’s gammele vehikel. Vooral omdat er geen visie en doelen te bekennen waren. Hoogstens beloftes. Die op geen enkele manier werden waargemaakt.   

Joke en Henk zijn er met de Trots-website vandoor gegaan. Gelukkig heeft Henk nog wel ‘De grote Sinterklaas rijm’ [sic] achtergelaten, ook bekend als ‘De Grote Trots Sint rijm’ [sic again]. Met daarin de alles verklarende volzin ‘Wij werken nu bijna 3 jaar aan verandering, maar helaas zijn de resultaten nog gering.’ Rijmt best een beetje, wanneer je er voor open staat. Als dát geen sollicitatie is voor het stadsdichterschap. De afsluitende dichtregel is trouwens ook niet mis: “Wij hopen dat u ons wil helpen met het vinden van het juiste pad.” Wij wensen ZIP veel sterkte toe, de zeven maanden dat de partij nog zal bestaan.

O ja, nog een tipje voor Joke en Henk. Willen jullie niet meer jokken op jullie site dat ZIP de afgelopen jaren moties en amendementen heeft binnengehaald? Jullie bestaan namelijk nog maar net, weet je nog?

(PS. Afgaand op de inschrijvingsdatum bij de Kamer van Koophandel zat het wantrouwen tegen IJzeren Rita er al in juni 2010 ingebakken.) 

 
Ook zo zip?

1 gedachte over “Trots op ZIP”

  1. Mooi nieuws! IJzeren Rita heeft al veel eerder de benen genomen bij ‘TROTS’. Zij zal vast ’trots’ zijn dat twee raadsleden van die club ook gesmeerd zijn en hun eigen toko hebben opgericht, immers zo deed IJzeren Rita het ook toen zij de VVD verliet. Als je het niet eens bent met het beleid van jouw eigen partijtje sta je de zetel niet af maar ga je voor jezelf beginnen in dit geval onder de naam Z.I.P. ‘Voor jezelf beginnen’ is in het Amsterdams geen al te best teken, want dan ben je er niet meer. Hoe lang duurt het dat ‘Z.I.P.’ het predicaat ‘R.I.P.’ kan dragen? Wat een zootje met al die vage afsplitsingen in de Zaanse raad! Tja, de voorbereidingen van de raadsverkiezingen in maart 2014 zijn in volle gang en dan worden sommige lieden nerveus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *