Nieuwe griffier voor Zaanstad

Zaanstad heeft een nieuwe raadsgriffier. Voor even, want na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 moet deze interim plaatsmaken voor een vaste opvolger. Marianne van Omme (65) heet de vervangster van Lia Randsdorp (die vanaf september raadsgriffier is in het pittoreske Delft). Op basis van de informatie die ik over Marianne van Omme vond kan ik alleen maar concluderen dat ik haar nu al leuk vind.

Allereerst is ze al 23 jaar lid van de raad van toezicht van De Parade, een van Neerlands aardigste festivals. Ook was ze een tijdje voorzitter van een kunstenaarsvereniging, hetgeen een plus is in het cultureel gesloopte Zaanstad. Ze zat als jongeling zes jaar in de gemeenteraad van Amersfoort (gek genoeg is op diverse plaatsen weggemoffeld voor welke partij, maar het was Progressief Amersfoort). En ze is van jongs af een politiek dier met een zeer brede belangstelling. Zo was ze (hoofd-)redacteur voor enkele politieke bladen, bestuurslid bij de Woonbond en jurist bij het Bureau voor Rechtshulp. En dan noem ik nog maar een fractie van haar interesses en banen door de jaren heen.

Bovendien lijkt het me een dame met een mening. Zie bijvoorbeeld haar uitspraak dat ‘het misschien wel een goed idee is als landelijke partijen niet meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen’. Volgende maand begint mr. Van Omme (ze is ook nog afgestudeerd jurist). Ik wens haar veel succes (en Lia, die ook al weer twaalf jaar voor Zaanstad werkte, in Delft).

Overigens, voor wie niet weet wat een raadsgriffier is en doet, zie hier. En wie twaalf minuten complimenten over Marianne van Omme wil horen klikke hier.


Marianne van Omme

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *