Wiskundemeisjes op de kermis

De Zaandamse kermis is achter de rug. Het was een annus horribilis voor de kermisexploitanten. Hoge pachtprijzen in combinatie met bar slecht weer maakten de afgelopen week niet bepaald tot een commercieel succes. De weersomstandigheden waren zo slecht dat de festiviteiten op de Burcht zelfs een dag stilgelegd moesten worden.

Daar kwam nog eens bij dat twee attracties, de Gladiator en Mission Space, te dicht bij elkaar waren gezet. Het gevolg: als ze tegelijkertijd zouden draaien, raakten ze elkaar wellicht. Verplaatsen was geen optie; dat zou dagen kosten. De oplossing was ze om en om een dagje een dagje open te stellen.

In de Volkskrant maakten de Wiskundemeisjes zaterdag een berekening van de kosten die het foutje met zich meebracht. Volgens hen lag de vergissing bij de gemeente: beide bouwwerken stonden keurig op de hen aangewezen plek. Uitgaand van tien dagen kermis met zestig ritten per dag en twintig betalende toeschouwers (à €3,-) kwamen de Wiskundemeisjes op een financiële strop van €36.000,-.

De kermis is voorbij, het claimen kan beginnen. Ergens in het Zaanstedelijk gemeentehuis bevindt zich momenteel een ambtenaar met zware hoofdpijn.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *