Bye bye Henk Krol

Leedvermaak is ook mij soms niet vreemd. Het deed me dan ook deugd toen ik tijdens mijn vakantie een spaarzaam bezoek aan internet bracht en daar ontdekte dat Henk Krol was opgestapt als fractievoorzitter van 50Plus. Hij zou, zo ontdekte de Volkskrant.nl na een tip via Publeaks, als hoofdredacteur van de Gay Krant jarenlang geen pensioenpremies hebben afgedragen. Eigenlijk was het oud nieuws dat Krol geen belastingen betaalde. Op 5 juni van dit jaar noteerde ik al op deze plek hoe Krol de makers van teksten voor zijn blad probeerde af te schepen met een goedkope boekenbon. Dat bespaarde hem namelijk aanzienlijk wat taxgeld. Geen wonder dat Krol zich onder meer een villa kon veroorloven. In zijn hart bleef hij, ooit voorlichter van die partij, als vanouds een VVD’er. En tja, dan gaat het wel eens mis met de belastingmoraal. We wachten het vervolg rustig af.  

 Het was een van de weinige gedachten die ik tijdens mijn rondwandeling door Turkije wijdde aan de Nederlandse politiek. En de Zaanse perikelen liet ik al helemaal buiten beschouwing. De komende tijd ga ik me daar weer eens voorzichtig over buigen. Daarmee meteen de vraag beantwoordend van een lezer of ik last had van een writers block (writers blog?). Nee dus. Maar een tijdje weg uit de waan de dag is ook wel eens lekker.    

 
…en geef gul.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *