Wat is er waar van de Case-Loggen?

Deel je net een sneer uit naar ex-VVD’er Henk Krol, omdat die financieel heeft lopen sjoemelen, komt de volgende rommelende liberaal uit de hoge hoed rollen. Een Zaanse wethouder nog wel, zij het dat hij sinds een maand als zodanig werkzaam is in Haarlemmermeer. Tot en met 2006 was Cees Loggen wethouder financiën in Zaanstad. Niet zo’n beste overigens, maar desondanks wist hij hier wel met wat kunst- en vliegwerk zijn zittingstermijn vol te maken. Of dat in Haarlemmermeer ook gaat lukken is de vraag. Want afgaand op de berichtgeving van gisteravond en vanochtend heeft deze financieel expert met geld lopen hosselen. En met medewerkers van het Zaanse Kindzorg/Freekids, waarvan hij directeur was.

Enkele citaten over de vriendjespolitiek, fraude en intimidatie waaraan de anders altijd even gemoedelijke Cees zich zou hebben schuldig gemaakt. Ze komen uit brieven van medewerkers en een deel van de beschuldigingen werd tegenover RTV Noord-Holland (goed werk van die zender) bevestigd door het Hoofd Financiën van Kindzorg. “Kenmerkend voor de heer Loggen is zijn vriendjespolitiek waarmee hij zijn vriendin een toppositie in de organisatie bezorgde terwijl zij niet over de vereiste kwalificaties beschikte. De vriendin heeft als enige kwalificatie een opleiding mbo kantoorinrichting, desondanks werd zij benoemd tot rayonmanager, clustermanager en meest recent tot manager Freekids. (…) De heer Loggen heeft jarenlang kwetsbare pedagogisch medewerksters angst ingeboezemd door ze publiekelijk af te snauwen en te dreigen met ontslag indien ze kritiek durfden te uiten op het disfunctioneren van zijn huidige vriendin.”

Cees zou verder het financieel resultaat van Kindzorg kunstmatig hoog hebben gehouden en uiteindelijk zijn vertrokken met een afkoopsom van €50.000,-. Enfin, crisisberaad in Haarlemmermeer, gisteravond. En daarna volgden, zoals het goed crisismanagement betaamt, de verklaringen met ontkenningen. Nu is het wachten op het vervolg. Welke medewerkers gaan er nog meer los over hun oude baas?   

Overigens moeten we vooralsnog een flinke slag om de arm houden. De genoemde misstanden zijn geopenbaard door de Haarlemmermeerse partij Forza!. Wie zijn partij vernoemt naar een vehikel van Silvio Berlusconi, de grootste hosselaar van de hedendaagse Italiaanse politiek, kun je niet bij voorbaat serieus nemen.


Free Cees!

0 gedachten over “Wat is er waar van de Case-Loggen?”

 1. Zo te lezen is hij ook eigenaar van de OR-helpdesk. Waarin hetvolgende wordt gesteld:”Daarbij word uitgegaan van de insteek dat adviezen en instemmingsbesluiten het beste tot hun recht komen als ze kunnen rekenen op een breed draagvlak.”. Hij heeft dus zelf voor een weinig breed draagvlak gezorgd. Het is serieus tranentrekkend dit soort gevallen, en desastreus voor het geloof in de politiek.

 2. Ja je zet in je andere stuk al leedvermaak is mij niet vreemd….toch vaak met Cees gezellig door gezakt na een raadsvergadering….maar ja wij waren ook niet in dienst van Cees!

  1. Daarom heb ik het ook over ‘de altijd even gemoedelijke Cees’. Erg vaak was hij er overigens niet bij tijdens het doorzakken.

 3. Ik zou die slag om de arm maar heel snel verwijderen. Als moeder van één van de ex-werkneemsters van Kindzorg/Freekids, heb ik aardig wat van de staaltjes van deze meneer Loggen meegekregen. Mijn aversie tegen de man stamt trouwens al van voor die tijd, toen ik politiek actief was in Zaandam. Los daarvan, weet ik dat er geluidsmateriaal bestaat, waarop te horen is hoe de heer Loggen te werk ging, en de zeer genuanceerde emails die daarop volgden, bevestigen zijn manipulatieve, achterbakse werkwijze.
  En zo iemand komt er dan al jaren mee weg om ons in de politiek te vertegenwoordigen….

  1. Beste Marga,
   Dat Cees Loggen de schijn tegen heeft is duidelijk, maar zolang er geen veroordeling is, is ook hij nog altijd formeel onschuldig. Ook in dit geval ben ik erg benieuwd naar alle bewijzen.

  2. @Marga

   Mocht je meer informatie hebben over Loggen, wil jij mij dit dan laten weten aub. Inmiddels heb ik meerdere reacties over hem ontvangen.
   Mijn mailadres is: paul.meijer@forza.nu

   En Erik, waar haal jij de onzin vandaan dat onze partij naar die van Berlusconi is vernoemd, doe eerst je huiswerk eens.

   1. @Paul
    Ik heb met mijn reactie alleen maar aan Erik Schaap aan willen geven, dat de slag om de arm naar mijn mening overbodig is.
    Bovendien lees ik reacties van jou op deze site, die mij in een roddelbladensfeer doen belanden. Dat je in een antwoord naar mij ook nog iemand anders even een veeg uit de pan tracht te geven, stel ik ook niet echt op prijs. Jouw manier van ‘journalistiek’ bedrijven, dat staat je uiteraard ook geheel vrij, maar mij spreekt dat absoluut niet aan.
    Los van dit alles: als ik ook maar even zou denken dat betrokkenen niet zelf heel goed in staat zouden zijn voor hun zaak te vechten, zou dat nog steeds niet betekenen dat ik her en der informatie zou rondstrooien. Naar mijn mening stel je iets, of iemands gedrag aan de kaak, door de persoon zelf, of via gerechtelijke wegen te benaderen, niet door riooljournalistiek.

  3. @Marga: “die mij in een roddelbladensfeer doen belanden”. Ik kies geen kant in deze disruzie, maar je begint tóch zelf met roddels? Beetje vreemd hoor allemaal. En voor de rest blijkt maar weer dat moddergooien over en weer in de politiek schijnbaar héél normaal is! Marga ik ga je daarvoor even nápraten als je het niet erg vind: “En zo iemand komt er dan al jaren mee weg om .. de politiek te vertegenwoordigen….”.

   1. @Barend: Mijn roddels, waar IK volgens jou mee begin, zijn een reactie op een artikel, gebaseerd op eigen ervaring en kennis van gesproken en geschreven woord door de Heer Loggen. En wat je slotzin betreft: Deze sfeer van moddergooien enzovoort, was destijds voor mij één van de belangrijkste redenen mijn benoeming tot raadslid te weigeren en de politiek te verlaten.

 4. Erik, die Loggen is toch minder fris dan je denkt. Toevallig ken ik het verhaal over een ontslagzaak. Loggen speelde als directeur van Kindzorg een zeer kwalijke rol door wel degelijk zware druk uit te oefenen op de medewerker. Intimidatie is zijn werkmethode. Zo gemoedelijk bleek hij dus niet te zijn. Kortom Loggen blijkt een man met twee gezichten te zijn.

 5. Wel andere de maat nemen Schaap, je kunt er zelf ook wat van linkse rakker.

  Schaap zelf geniet tegenwoordig een bijzondere, doch schimmige positie binnen de gemeenteraad. Van 2006 tot 2010 was hij niet democratisch aangesteld als raadslid voor Rosa. Daarna was hij voor de raad buiten beeld, maar nu blijkt hij fractieassistent en vervangend steunfractielid voor datzelfde clubje. Niet beëdigd en toch ontvangt hij geheime documenten in zijn gemeentelijke postvakje. Klaarblijkelijk geniet Rosa een aparte status binnen de raad en bij het college. En dan declareert deze tweemansfractie €2.200 voor een vrijwillige assistent en een vrijwillige penningmeester (je zal toch gedwongen worden benoemd tot assistent of penningmeester en er nog voor betaald krijgen ook) en de kosten van een secretariaat. Een schimmig persoon binnen de raad die niet rept over schimmige kosten van zijn eigen partij, maar vele pagina’s vol schrijft over het declareren van andere fracties.

  1. Da’s natuurlijk een beetje een zwaktebod, heer Meijer. De ondeugdelijke tekst van DZ-medewerker Eric Sellmeijer overnemen (die desgevraagd niet wil vertellen hoe hij tot zijn conclusies komt) en dat als feit presenteren. Als uw onderzoek naar Cees Loggen net zo gammel in elkaar zit als Sellmeijers ‘feitenrelaas’ dan maakt u geen schijn van kans. Uw vorm van informatiegebruik geeft in ieder geval wel een aardig kijkje op de Forza!-werkwijze.
   Enfin, om maar even wat fouten uit uw overgeschreven relaas te halen:
   -Ik geniet geen ‘bijzondere positie binnen de gemeenteraad’, want ik zit sinds 2010 niet meer in de raad.
   -Hoe je ‘niet democratisch’ aangesteld kan zijn als raadslid is mij een raadsel. En het is in Nederland een unicum. Dat kan dus staatsrechtelijk niet.
   -Ik ben wel sinds een paar maanden fractie-assistent, maar geen ‘vervangend steunfractielid’ (een overigens niet bestaande functie).
   -Ik ben dus inderdaad niet beëdigd en ontvang noch ontving geheime stukken in mijn postvak. Welke stukken zouden dat trouwens moeten zijn?
   -Wat betreft de declaraties bent u denk ik in de war met Democratisch Zaanstad of een andere sjoemelende partij.
   Tot zover. En ga nu maar weer iets nuttigs doen in Haarlemmermeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *