Hoe doet uw MEP’er het?

Volgend jaar mogen we niet alleen stemmen voor een nieuwe gemeenteraad, maar kiezen we ook wat nieuwe Europarlementariërs. Het werk van deze volksvertegenwoordigers vindt merendeels buiten ons blikveld plaats. We hebben dus geen idee of de Members of the European Parliament hun werk naar behoren verrichten. Geen nood; er is nu een leuk instrumentje om te zien hoe uw Europese politicus het de afgelopen tijd deed. In één oogopslag wordt zichtbaar wat zijn/haar verdiensten waren. En dat bedoel ik dit keer niet in financiële zin. Kijk zelf maar.

En zie daar eens: de lijst van actievelingen wordt aangevoerd door drie vrouwen (onder wie de door mij gewaardeerde GroenLinkser Judith Sargentini, helaas niet herkiesbaar). Onderaan bungelen twee sneue mannen en één licht-criminele vrouw. De drie toppers komen bovendien uit het min of meer links-liberale kamp, terwijl de degradanten stuk voor stuk rechts zijn. Een CDA’er, een VVD’er en een PVV’er. Je verwacht het niet. De enige Zaanse vertegenwoordiger, Emine Bozkurt, scoort trouwens eveneens (netaan) bovengemiddeld. Zij keert echter volgend jaar niet terug in de door twisten verscheurde PvdA-Eurofractie.

Toine Manders overigens, de één na laatste op de lijst, is deze maand overgestapt van de VVD naar 50Plus. Dat zijn partij hem conform de statuten niet toestond te beginnen aan een vierde Europese termijn heeft daar uiteraard he-le-maal niets mee van doen. En van kiezersbedrog is uiteraard ook geen sprake.


Toine ‘zonder EU-geld platzak’ Manders

0 gedachten over “Hoe doet uw MEP’er het?”

    1. Zit wat in, al gaat het bij de beoordeling ook om het aantal genomen initiatieven. Maar gelukkig beoordeelt Dagblad Zaanstreek de lokale politici op een bredere manier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *