Het CDA wordt bedankt

Op 19 maart 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. En traditiegetrouw vinden er aan de vooravond van die verkiezingen debatten plaats. Waarin partijen elkaar van repliek dienen over een breed scala aan onderwerpen. Tot zover niets nieuws.

Het CDA was er dit keer vroeg bij. Als eerste Zaanse organisatie (voor zover mij bekend) nodigden de christen-democraten hun collega-partijen uit voor een verkiezingsdebat. Leuk idee en nog ruim op tijd ook. In de agenda’s van al die partijen -Zaanstad telt er inmiddels een stuk of vijftien en daar kan nog best wat bijkomen- was dus ongetwijfeld ruimte. Succes gegarandeerd, zou je kunnen stellen.

Maar helaas voor het CDA, en ook een beetje voor de lokale democratie: de groepsdiscussie gaat niet door. Er bleken namelijk niet genoeg partijen bereid om mee te doen. Waarna er een logische conclusie volgde: het CDA blies het debat af.

Zou het angst zijn om publiekelijk onderuit te gaan, dat de meeste partijen verstek laten gaan? Slecht agendabeheer? Doodgewone slordigheid? Of ontbreekt de wil om mee te doen aan een avond die wordt georganiseerd door een concurrerende partij? Wat het ook is, het is treurig.

Ik wens het CDA bij dezen veel succes met de rest van haar campagne. En de wegblijvers iets minder.

CDA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *