Zaanse VVD-fractie bestaat alleen nog virtueel

In de Zaanstedelijke VVD doen ze lelijk tegen elkaar. Vijf van de huidige raadsleden zijn door hun partij op een onverkiesbare plaats gezet. Tegen hun zin, want ze wilden nog wel een periode. Voorzitter Guido van der Veen zou hen, aldus de teleurgestelden, bovendien nog een trap na hebben gegeven. Bijvoorbeeld door zich op Zaanradio neerbuigend uit te laten over de huidige fractie. “Hij heeft geen leiderschapskwaliteiten, is iemand die alleen maar conflicten opzoekt in plaats van een verbindende factor te zijn”, reageerde raadslid Annejon Oosterkamp afgelopen zaterdag in Dagblad Zaanstreek. Kan gebeuren. Zulke fitties komen in de beste partijen voor (zij het net iets meer bij onbestuurbare spookrijders als de PVV, 50Plus, LPF en Trots). Maar toen… 

Tegenover de krant liet raadslid Ron Bouber dit weekend weten zijn mede-slachtoffers te hebben voorgesteld een partij Liberaal Zaanstad te beginnen. “Maar de rest wilde niet. Dan zou het college zijn gevallen.” Dit gaat de teleurstelling voorbij. Dit is openlijke muiterij. Annejon Oosterkamp zei ook iets opmerkelijks op de vraag of ze op 19 maart aanstaande VVD gaat stemmen: “Nee, ik denk het niet.” Jan ter Wisscha idem: “Landelijk wel, maar in Zaanstad weet ik het nog niet.”

We hebben nog ruim vier maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen. En zoals het er nu naar uitziet wordt de VVD vier maanden lang vertegenwoordigd door een groepje dat niets meer met de VVD te maken wil hebben. Tenzij ze voortijdig opstappen natuurlijk, en hun zetel overdragen aan de volgende personen op de liberale lijst. Dat lijkt me eerlijk gezegd wel zo zuiver, ook tegenover hun achterban (wie dat inmiddels ook mogen zijn).

VVD

0 gedachten over “Zaanse VVD-fractie bestaat alleen nog virtueel”

  1. Even voor mijn begrip: de vvd wethouders staan nog wel op een verkiesbare plaats? En wat vinden de leden hier eigenlijk van. (Of waar kan ik hierover informatie vinden)

    1. Hallo José,

      Volgens mij staat vooralsnog alleen Dennis Straat op een verkiesbare (want eerste) plaats, maar de leden moeten zich er op 27 november nog over uitspreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *