C&A wordt ingepakt

Ik vind het allemaal prachtig. Het inpakken van C&A aan de Gedempte Gracht, en wel op zo’n manier dat er wat semi-Zaanse huizen en een schuur bijkomen (zie het ontwerp hieronder). Alsmede het plan van architect Paul Kramer om Ons Huis te laten herrijzen op de oorspronkelijke plek. Sjoerd Soeters en zijn collega Jos van Eldonk blijven goed bezig. Ga zo voort en het wordt nog wel eens wat met Zaandam als winkelhart.

Inverdan krijgt steeds meer een eigen dynamiek en ontwikkelt zich boven verwachting. Wat willen we nog meer? Hopelijk kan het mokkende PvdA-smaldeel zich ook vinden in deze vooruitgang.

Nu alleen nog even het V&D-pand, Blokker en Bart Smit van een andere gevel voorzien. Slopen mag uiteraard ook.

C&A
Soeters van Eldonk Architcten

0 gedachten over “C&A wordt ingepakt”

 1. Tuurlijk joh! Maak van de gedempte gracht één en al saense hoissies en skuurtjes. Dus ook die synagoge! Weg ermee, of raak ik nu een gevoelige snaar? Maak er een saens Disneyland van. Bezorg Soeters nóg meer werk betaald door de gewone man die niet zit te springen om deze idiotie rondom een gracht! En dan aan het hoofd van de gracht, met een waterval als metafoor waaruit “alles” ontspringt, een gemeentehuis wat daar niet had moeten staan(minder prominente plaats graag in de gemeente zaanstad) en met veel minder opsmuk gebouwd had moeten zijn!

   1. Dat kan je beter jezelf afvragen, of jij niet aan het overdrijven bent! Vraag mij af wie uiteindelijk betaald zodra de gemeente wil dat een pand, wat niet van de gemeente is, een Zaans uiterlijk krijgt? Wie is dat denk je? En waarom heeft het gemeentehuis zo’n prominente plaats gekregen?

    1. De verbouwing van C&A wordt vooral betaald door C&A. En hoe ik denk over de verplaatsing van het gemeentehuis kun je elders op mijn blog lezen.

   2. Ik heb het niet over een complete verbouwing van bv de C&A, maar alleen over de gevel. En dan uit jouw blog: “(Of moet ik zeggen: toch knap dat de kluit destijds zo werd belazerd in een ultieme poging om van Zaandijk naar Zaandam te komen?)”. Helemaal mee eens, maar vreemd is het dan dat daarmee de kous af is en iedereen, ook jij, vrolijk doorgaat met koosnaampjes bedenken voor het gemeentehuis etc. En mochten er kritische vragen zijn omtrent wie het in zijn hoofd gehaald heeft om juist dáár dat gemeentehuis neer te zetten, dan wordt er verwezen naar het toenmalige bestuur als verantwoordelijke….lekker makkelijk allemaal. Hoe denk je dat de inwoner van Zaanstad zich voelt na het lezen van dit alles? Je krijgt toch een wegtrekker van de politiek.

 2. Wat een gezeur heren. Vroeger was ook alles zaans. Hebben ze helaas allemaal gesloopt. Nu komt de history terug. Belangrijker, het centrum wordt zo veel aantrekkelijker voor de consument.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *