Ook leuk: havenkantoor en strand

Goed nieuws, en nog wel in tweevoud. In februari 2010 diende ROSA een motie in om het Havenkantoor bij de Zaandamse Beatrixbrug te herbouwen. Het voorstel haalde een meerderheid, maar het wachten was op een bouwer. Gisteren werd bekend dat die er nu is: Jan Hein Bakker en Ruud Moes gaan dat prachtige, maar helaas voortijdig gesloopte gebouw als replica terugbrengen naar het centrum van de stad. Da’s fijn.

Bescheiden verzoek: maak het Havenkantoor 2.0 niet zo popperig en Anton Pieck-achtig als hetgeen Ruud Moes in de Klauwershoek heeft neergezet. Hopelijk zijn de bouwtekeningen uit 1912 bewaard gebleven.

Van nog langer geleden (ik kom nu bij deel 2 van het goede nieuws) is het ROSA-idee om Zaanstad een stadsstrand te geven. Zie hier en hier. De VVD pikte het op en goot de gedachte in een breed gedragen motie. Daarna bleef het lang stil. Tot vandaag. Er komt namelijk volgend jaar zowaar een heus stadsstrand, aan de boorden van het Noordzeekanaal. Niet helemaal de plek die ik in gedachten had, maar je kunt niet alles hebben. Wat is er geworden van het plan om een Zaanstrand aan te leggen naast de Bernhardbrug, toch net iets meer stad dan daar naast die discotheek bij het Noordzeekanaal?

Enfin, we hebben zometeen als het goed is een nieuw oud gebouw en een strand dat al gestrand leek. Kan slechter, toch?

(Voor de mensen die behoefte hebben om te klagen dat ze niet willen meebetalen aan deze projecten: het gaat hier om privaat geld.)

Havenkantoor
Havenkantoor-oude-stijl
Stadsstrand
Stadsstrand-nieuwe-stijl

0 gedachten over “Ook leuk: havenkantoor en strand”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *