De teloorgang van de Weekbladpers

Vrijdag berichtte de Volkskrant dat er flink wat ontslagen gaan vallen bij de Weekbladpers. Dinsdag zal de directie het een en ander bekendmaken over de toekomst van het bladen- en boekenconcern, aldus de krant.  

Omdat ik met het oog op een te schrijven artikel de afgelopen maanden een paar keer op de redactie was van weekblad Vrij Nederland (misschien wel hèt kroonjuweel van de Weekbladpers) hoorde ik af en toe iets over de problemen van het concern dat onder meer VN, Opzij, VI, Happinez en nog een handvol bladen uitgeeft. Het gaat momenteel snel op de instortende tijdschriftenmarkt. En hoewel het inmiddels herfst is, hoop ik dat sommige blaadjes niet vallen. Waaronder VN en Opzij
Laat ik twee voorspellingen doen (u mag me overmorgen afrekenen op de uitkomsten):
1. In ieder geval Opzij gaat in de vrije verkoop.
2. Na zo’n zestig jaar, schat ik, aan de Raamgracht 4 te hebben gezeten zullen Vrij Nederland en de resterende collegabladen verhuizen naar een andere plek in Amsterdam. Het huidige grachtenpand is te duur en klimatologisch een ramp. Dat wordt dus in 2014 -precies een eeuw na de oplevering- een afscheid van het majestueuze pand aan de Raamgracht 4. 

Toch zonde, al met al.

Update (19-11-2013): Beide voorspellingen uitgekomen, maar helaas is er nog wat meer rampspoed.

RaamgrachtRaamgracht 4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *