Raadselachtige teksten

Raadslid Roël Dissels voegde tijdens het Zaanstedelijk begrotingsdebat van afgelopen donderdag een geheel eigen hoofdstuk toe aan zowel de christelijke als de Romeinse geschiedschrijving: “Er is een bijbels verhaal en dat bijbels verhaal begint met:  Ook Gij, Brutus?” Aldus de voorman van Progressief Burgerbelang.

Briefje op herentoilet van de rechtbank in Amsterdam: “Beste collega’s, hou deze toilet graag schoon, ook als u heeft gebruikt.” Het roept de vraag op wat die advocaten en rechters op de wc gebruiken, behalve toiletpapier.

Andere raadselachtige tekst, dit keer in een artikel uit Het Parool van 5 november jongstleden over het karakter van Volendam. “De broer van de gitarist heeft zijn broer verloren.” Zit de verklaring ‘m in de veelvuldig voorkomende Volendamse inteelt? Of was het slachtoffer in kwestie de gitarist zelf?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *