Stelling Participatie, de weg naar speculatie

Het kan zijn dat u de afgelopen maand telefonisch bent lastig gevallen door het kersverse bedrijfje Stelling Participaties BV. Heeft niets te maken met het woord van het jaar 2013 en alles met speculatie. Sommige mensen die telefonisch werden benaderd reageerden bepaald niet enthousiast. En dat lijkt me begrijpelijk. 

De hebzuchtigen die op het aanbod van Stelling Participaties ingaan ‘kunnen eigenaar worden van een bijzondere grondpositie met veel perspectief’. In simpel Nederlands: u kunt een of meer aandelen kopen en daarmee in het bezit komen van een stuk grond naast het mogelijke wegtracé A8-A9. Ze kosten €1000,- per stuk en Stelling Participaties belooft u, met wat bescheiden voorbehouden, vervolgens gouden bergen: een jaarlijks rendement van wel 8,3%.

Wie zich voor 15 oktober aanmeldde, hoefde geen 3% emissiekosten te betalen. Blijkbaar liep het niet storm, want er vindt momenteel een telefonische stalking plaats met als inzet het verkopen van zoveel mogelijk van de maar liefst 2450 aandelen.

Ik houd niet van dergelijke windhandel. Het besluitvormingstraject rond de A8-A9 ligt nog vol voetangels, met alle financiële risico’s van dien. Maar veel belangrijker is dat dit soort speculatieprojecten met name de belastingbetaler veel geld kost. Hoe hoger de prijs van de door de overheid aan te kopen en dikwijls noodzakelijke grond wordt, hoe zwaarder belast de ‘gewone’ burger wordt. Ik vind het, kortom, een moreel verwerpelijke handelsgeest.

Grappig: de firma Stelling Participaties staat geregistreerd op het adres Ebbehout 1 in Zaandam. Daar bevindt zich een bedrijvenverzamelgebouw waar ook onder meer het meermalen gehekelde European Lottery Guild geregistreerd staat. Dus wie van dubieus gokwerk houdt is op het Ebbehout aan het goede adres.

Interessante bedrijven hebben we toch, daar achter NS-station Zaandam.

0 gedachten over “Stelling Participatie, de weg naar speculatie”

  1. stelling participaties geven duidelijk aan helemaal niks te beloven, het is een investering/belegging en ze geven eerlijk aan dat dit altijd risico’s met zich mee kan brengen en dat ze niks kunnen garanderen. Wel wordt er verteld dat er d.m.v. aantoonbare berekeningen een rendement van 8.33 procent valt te VERWACHTEN, dus geen GARANTIES. Verder ben ik erg vriendelijk te wordt gestaan en heb ik een totaal andere mening. Ook is het een vrije keus, je bent tot niks verplicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *