Guisweg als glow in the dark

Ik ben geen ANWB-lid. De W van de ANWB staat weliswaar voor wielrijders, maar in de praktijk zet de bond zich in de eerste plaats in voor de vierwielbezitters in blik. En aangezien ik geen auto heb, beleef ik weinig lol aan de ANWB. Toch wil ik deze club een keertje steunen. Ze hebben daar namelijk een best wel leuke actie in de aanbieding.

Kunstenaar Daan Roosegaarde bedacht een systeem dat overdag licht absorbeert en dat licht ‘s nachts weer afgeeft. Milieuvriendelijk en ideaal voor fietspaden waarlangs geen lantaarns kunnen komen, bijvoorbeeld omdat de natuur in de directe omgeving er last van heeft. Door de glow lights te verwerken langs het wegdek kan de betreffende route toch van licht worden voorzien.

Een goede mogelijkheid om de glow lights in te zetten is op de Provincialeweg N515 (ook wel bekend als Guisweg). Dat fietspad doorkruist een Natura 2000-gebied en verbindt Westzaan met Westerkoog. Fietsers vanuit Westzaan worden verblind door de koplampen van tegemoetkomende auto’s en zien daardoor nog minder goed waar ze rijden. De lichtgevende Roosegaarde-strepen maken de weg echter een stuk veiliger.

Klein probleem 1: de ANWB heeft een wedstrijd uitgeschreven waaruit een winnaar komt. Trajecten aanmelden staat echter alleen open voor  ANWB-leden. Tweede handicap: de concurrentie is moordend. Maar laat u dat niet belemmeren om de Guisweg voor te dragen als kandidaat-glow in the dark. Dat kan hier. Op naar het licht!   

(Met dank aan Monica)

kaart N515

Guisweg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *