Nazispullen te koop

Stelling du moment in het Noordhollands Dagblad: “Marktplaats.nl zou, net als eBay al eerder deed, verantwoordelijkheid moeten nemen en de nazispullen van de website moeten halen.” Aanleiding voor de opiniepeiling van de krant is de uitzending van het tv-programma Kassa waarin afgelopen zaterdag werd getoond hoeveel nazi-artikelen er te koop worden aangeboden op Marktplaats.

Maar wacht eens. Het Noordhollands Dagblad is toch eigendom van de Telegraaf Media Groep (TMG)? Hetzelfde concern dat de website Speurders.nl beheert? Terwijl het Noordhollands Dagblad zijn anti-nazi-stelling presenteerde en ook De Telegraaf zich niet onbetuigd liet, stonden op Speurders.nl nog volop memorabilia uit het Duizendjarig Rijk. Zoals deze Mein Kampf. Hartstikke strafbaar, volgens artikel 137e van het Wetboek van Strafrecht. Hitlers slecht geschreven boek is overigens ook onder meer hier en hier via Speurders te koop. Voor SS-propaganda kunt u hier terecht. Liever een koppelriem van de Wehrmacht? Geen probleem. Helemaal onderaan de Telegraaf-site vindt u trouwens de link naar Speuders.nl, opdat u nog sneller bij de gewenste Adolf-aandenkens bent. Wil iemand even het Simon Wiesenthalcentrum op de hoogte stellen?

(Saillant detail: de mannen die in 1944/’45 namens de Binnenlandse Strijdkrachten in de Zaanstreek op zoek moesten naar aanhangers van het Hitler-regime werden eveneens Speurders genoemd.)

Overigens: kan het Noordhollands Dagblad uit de doeken doen waarom hoofdredacteur Mike Ackermans nou precies opstapt per 1 januari? Dit soort wazige berichten leidt alleen maar tot speculaties? En interessante sollicitaties.

adolf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *