Nederland op z’n engst

Af en toe is Nederland een eng landje. Dat komt weer eens tot uiting bij de aanstaande vrijlating van Volkert van der G. Hij vermoordde Pim Fortuyn, werd gearresteerd en heeft er inmiddels bijna tweederde van zijn straf opzitten. Normaal gesproken mogen mensen die veroordeeld zijn met proefverlof, om -als ze zich hebben gedragen- vervolgens te worden vrijgelaten.
Het idee dat Van der G. binnenkort los rondloopt drijft sommige Nederlanders tot blinde razernij. De doodsbedreigingen vliegen als vanouds over internet. Geert Wilders gooit met liefde olie op het vuur. En staatssecretaris Fred Teeven voelt nog eens de onderbuik en besluit vervolgens om de normale rechtsregels te negeren en de vrijlating van Van der G. zo lang mogelijk tegen te houden.

Soortgelijke mechanismen zie je ook ten aanzien van pedofielen en pedoseksuelen (die door velen voor het gemak meestal op één hoop worden gegooid). Ongeacht of ze zich hebben vergrepen aan kinderen of een strafblad hebben; zodra de buitenwereld lucht krijgt van hun seksuele gerichtheid is het volksgericht meestal niet ver weg. Veel gezagsdragers buigen vervolgens voor Henk Bres c.s. en gaan op de loop.  

Ook waar het strafrecht helemaal niet van toepassing is worden er hier steeds vaker mensen opgesloten en uitgekotst, met instemming van een groeiende groep Nederlanders. Asielzoekers en illegalen hebben in de loop der jaren steeds minder rechten gekregen, alle internationale mensenrechtenverdragen ten spijt. En ook hier lopen de heren Wilders en Teeven voor de troepen uit, omdat dat electoraal nu eenmaal het voordeligst is.

Toch jammer dat tal van gezagsdragers, als het er op aankomt, de Nederlandse rechten en plichten door elkaar husselen. En geen wonder dat de vaderlandse justitie het inmiddels helemaal zat is.volkert 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *