De duizendste blog

En toen was ik plotseling toe aan mijn duizendste blog onder de noemer Eriks Gaap. Overigens na eerder al zo’n tweeduizend stukjes te hebben geschreven waar ‘Dagboek van een raadslid’ boven stond. Dat raadslidmaatschap eindigde in maart 2010 en na een kleine penpauze begon het toch weer te kriebelen. Er gebeurt nu eenmaal te veel in en om de Zaanstreek om onbesproken te laten. Dus verscheen er een nieuwe reeks verhaaltjes, onder een nieuwe naam.

Elke dag wordt er honderd à tweehonderd keer (met uitschieters naar boven en beneden) op bovenstaande domeinnaam geklikt. En soms heeft dat interessante gevolgen. Het doet me bijvoorbeeld deugd dat deze blog mede de politieke ondergang betekende van het extreemrechtse Statenlid Monica Nunes. En dat er morgen eindelijk een verordening komt die het schaamteloos binnenhengelen van gemeenschapsgeld door sommige Zaanse politieke partijen aan banden moet leggen, ruim een half jaar nadat ik het op deze plek naar buiten bracht. Het zijn twee willekeurige voorbeelden uit vele. Soms helpt schrijven, zo blijkt.

Minder aangenaam was dat bij 1 op de 333 blogs werd gedreigd met juridische stappen. Dat leidde weliswaar niet tot aanpassingen mijnerzijds van de gepubliceerde teksten, maar zoiets is toch vervelend. In één geval werd het dreigement ook doorgezet. Waarna er zowaar een verhoor plaatsvond op het politiebureau in Zaandijk. En er een sepot volgde. Niets aan de hand, behalve wat tijdverlies en ergernis.

Er zijn dus geen redenen om te stoppen met het schrijven van korte beschouwingen over de Zaanse politiek in het bijzonder en sommige andere zaken in het algemeen. Maar wel om een tikkie te minderen. Vakanties daargelaten verscheen er de afgelopen drie jaar dagelijks een blog op Eriks Gaap. Dat zullen er de komende tijd wat minder worden. De reden: er moet nog meer geschreven worden. Er staan namelijk wat boeken op stapel. De onvolprezen makers van het blad Zaans Erfgoed verwachten voor het komend nummer een stuk van mijn hand. Het artikel dat deze week in Vrij Nederland verschijnt is gelukkig wel al af. Maar de paar websites die ik beheer vragen om verse waar. En zo gaat het maar door.

Zo nu en dan sla ik dus een dagje over, de komende tijd. Mocht u willen weten wanneer er weer een nieuwe tekst verschijnt: bovenaan dit menu vindt u een knop waarmee u kunt aangeven dat u me wilt volgen. Zodra ik iets publiceer krijgt u het automatisch gemeld. Makkelijker kan het niet. In ruil voor uw trouw beloof ik te blijven schrijven. Zij het dus niet dagelijks.

Tot snel.

duizend

En dan nog even dit. Dagblad Zaanstreek wijdde gisteren twee volle pagina’s aan het Purmerends Comité ANC 75, naar aanleiding van Mandela’s dood. Vreemd. De Zaanstreek kende geruime tijd een zeer actieve en effectieve ANC-steungroep Krommenie. Bij mijn weten verslaat Dagblad Zaanstreek gebeurtenissen in de Zaanstreek -waarvan Krommenie deel uitmaakt- en doet Dagblad Waterland de regio Waterland -met Purmerend als centrale gemeente. Luie journalistiek, dames en heren.     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *