De film en de fiets

Vorige week zaterdag bekeek ik in De Fabriek de film ‘Wolf’. Dat is een in zwart/wit geschoten, rauwe rolprent over de onderkant van de samenleving. Tot mijn verrassing waren er ook wat beelden vastgelegd in de Zaandamse Peperstraat, die er door de belichting opeens heel grootstedelijk uitzag. Apart dat er in Utrecht, waar het merendeel van de film tot stand kwam, blijkbaar geen locatie is te vinden met de benodigde ongenaakbaarheid van de Peperstraat. Of zou de keuze op de Peperstraat zijn gevallen, omdat een deel daarvan geruime tijd in criminele handen was en criminaliteit een belangrijk thema is van ‘Wolf’?

Enfin.

‘Wolf’ verbeeldt het leven van een groep jongeren zonder toekomstperspectief. Ze brengen hun tijd door met rondhangen, diefstal, intimidatie en geweld. De hoofdpersoon is een veelbelovende kickbokser die steeds meer moeite heeft met mijn en dijn. ‘Wolf’ ontvouwde zich tot een relevant verhaal en een somber en actueel tijdsbeeld ineen.     

Toen ik na afloop De Fabriek verliet, peinzend over de boze buitenwereld die gelukkig ver weg was en meestal beperkt bleef tot het witte doek, bleek mijn fiets te zijn gestolen.

Ik vond de film beter.

Wolf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *