Promovendum sluit uit

Sinds een paar weken zie ik op tv advertenties voorbij komen van verzekeraar Promovendum. En ook al denkt de Stichting Reclame Code daar anders over, ik vind dat Promovendum mensen uitsluit en het ‘solidaire’ verzekeringsstelsel uitholt. Promovendum biedt zorgverzekeringen aan voor hoger opgeleiden. En juist daar gaat het volgens mij mis.

“Al 4 jaar op rij de laagste zorgpremie van Nederland”, juicht de Promovendum-website. Dat raadt je de koekoek.* Het staat vast dat HBO’ers en academisch geschoolden gemiddeld een beter gezondheid hebben dan mensen met een ander of geen diploma. Dat heeft te maken met kennis en met inkomen. Promovendum hoeft dus verhoudingsgewijs minder uit te keren dan een verzekeringsmaatschappij die iedereen als klant accepteert. En daarom kan de Promovendum-premie lager zijn dan die van, pak ‘m beet, Achmea. 

De meeste hoger opgeleiden hebben meer te besteden hebben dan de meeste lager opgeleiden. Om dat nog eens extra te benadrukken hoeft de eerste groep via Promovendum minder zorgpremie te betalen. Waardoor de kloof tussen ‘arm’ en ‘rijk’ nog groter wordt. Dat wringt. En daarmee wordt, zoals gezegd, de in het Nederlandse zorgstelsel ingebouwde solidariteit ondergraven met mensen die het moeilijker hebben.

Ik zeg: boycotten.

*Promovendum trekt de trukendoos open om haar praktijk te kunnen voortzetten. En dan heb ik het nog niet eens over het leugentje in die reclametekst over ‘de laagste zorgpremie van Nederland’.

Promovendum

0 gedachten over “Promovendum sluit uit”

  1. Toevallig las ik dit na googelen op Promovendum…
    Ik heb vorig jaar daar naar toe gemaild dat ik wel interesse had, maar slechts MBO genoten had. Kwam een mail van terugdat dit geen probleem was! Ik heb ze daarna verteld dat ik hun reclame heeeeeel vervelend en arrogant vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *