Weg met de Zaanse Huisjes

Omdat mijn vaste hagelslag op was, pakte ik gedachteloos een ander merk uit het rek. Thuisgekomen merkte ik dat er niet alleen ’20.000 hagelkorrels’, maar ook ‘Zaanse Huisjes’ in het pak zaten. Ik bedwong de neiging om – argwanend als altijd – het strooisel te gaan tellen en concentreerde me op de huisjes. Hetgeen nog niet meeviel, want ze blokkeerden de uitgang. Toen ik er eindelijk eentje te pakken had, bleek het een slecht lijkend model van het Albert Heijn-winkeltje op de Zaanse Schans. Een kopie van een kopie dus, want zoals bekend is de originele eerste AH, die in Oostzaan stond, al heel lang geleden gesloopt. En ter vervolmaking van de nep smaakte het gifgroene mini-huisje meer naar melkpoeder dan naar chocola.

Appie maakte het nog lolliger door op de verpakking de vraag te stellen hoeveel boterhammen met hagelslag we dagelijks eten in Nederland. Het antwoord (‘tweemiljoenhonderdduizendachthonderdnegenenzeventig!!’) deed mij in gepeins verzinken. Niet alleen vanwege de schreeuwerige uitroeptekens, maar ook door de zinloze en oncontroleerbare informatie in combinatie met een verstopte strooiuitlaat.

Hopelijk ligt volgende keer mijn vertrouwde merk weer in de schappen. En voor de echte Zaanse huizen moet u op deze gloednieuwe website zijn.  

Zaanse Huisjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *