Het Frans Marspad is klaar

Ik denk dat het toch al snel een jaar of vier geleden is dat ROSA voorstelde om een nieuw wandelpad langs het Guisveld te vernoemen naar de Zaanse schilder Frans Mars. Het college vond het goed en de straatnamencommissie was eveneens akkoord. Mars had zijn atelier in het Guisveld -het bestaat nog steeds-, het beoogde pad loopt er vlak langs, Mars was oprichter van vereniging De Zaansche Molen -het Guisveld ligt nog vol molenrestanten- en hij was een groot natuurliefhebber. Vier elementen die de vernoeming van het pad meer dan logisch maakten.

Het heeft even geduurd, maar op 21 januari om 16.30 uur wordt het fonkelnieuwe Frans Marspad officieel geopend. De verzamellokatie: voetbalvereniging Saenden. Aan de overzijde van station Wormerveer. De plaats waar Frans Mars het grootste deel van zijn leven doorbracht. Kan het toepasselijker?

Frans Mars

Frans Mars (Zaandam, 1903-Wormerveer, 1973)

0 gedachten over “Het Frans Marspad is klaar”

    1. IK was vorige week op de Wormerveerse begraafplaats. Daar waren de reigers druk aan het nestelen. Vast een gevolg van de veel te warme winter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *