Maurice de Hond voor amateurs

Altijd leuk, een verkiezingspoll. Van de makers van Dichtbij.nl ditmaal. Iedereen mag de partij van zijn/haar keuze aanvinken. Elke week weer, want dan beginnen de makers van de peiling ‘met een schone lei’.
Klein foutje: je kunt gerust een paar keer stemmen op de partij van je voorkeur (of een andere partij natuurlijk). Even de pagina verversen en dan nog een keer afdrukken. Het kan twee of drie keer voor de boodschap verschijnt: ‘Binnen dit ip-adres is deze stemronde al te vaak op deze vraag geantwoord’. Te vaak, ja. Namelijk meer dan één keer. Geen probleem, morgen kan het feest der democratie wederom beginnen. Alsof het tijdslot is geopend en iedereen een nieuwe kans verdient.

Zullen we deze schaduwverkiezing maar niet al te serieus nemen? En de tientallen onnozelaars die daaronder blijk geven van hun onwetendheid evenmin?

Dichtbij

0 gedachten over “Maurice de Hond voor amateurs”

 1. Dit is gewoon de kift omdat in de reacties eronder Rosa er slecht vanaf komt! Maar buiten dat weet een ieder, óók niet-weldenkend mens, dat je dit soort polls niet echt serieus kán nemen…..Tjeemigdepeemig wat laat jij jezelf kennen Erik.

 2. Haha. “de kift” heeft met gevoelens te maken, zodra je je gedachten er over laat gaan zou je het kunnen relativeren en kunnen zeggen dat het idd een beetje de kift is. Maar ff wat anders; door ietwat laatdunkend te doen over “semi-journalisten van Dichtbij” zou je a)Piet Bakker op zijn tenen kunnen trappen, volgens mij zijn er een hoop protégé’s van hem daarbij, en b)dan weet je al dat je de poll niet al te serieus moet nemen. Waarom dan toch een artikel er over wijden? Het is hetzelfde als toen er een artikel op Dichtbij gewijd was aan burgemeester Faber. Een “onnozele schreeuwer-door-een-gat-van-de-schutting schreeuwde:”steekpenningen!!..wegwezen”. Die reactie werd opeens als zeer serieus genomen door intelligentia’s. Eigenlijk alleen maar omdat men het niet beviel dat daarmee Faber werd aangevallen, maar mee discussiëren ho maar!

  1. Piet Bakker is gastschrijver en valt daarmee buiten mijn kwalificatie. En om nou op internet in debat te gaan met mensen die te laf zijn om onder hun eigen naam allerlei onzin in de wereld te helpen…

   1. Je reageert niet, je dwaalt af zodra het “moeilijk” voor je wordt. Maar oké, jij als antidiscriminatie voorvechter zet onnozelen en andersdenken in een hoek zodat je ze nóg beter kan afzeiken.

 3. Ha Erik! Tof dat je over onze poll schrijft 😉 We hebben niet de illusie dat deze poll exact weergeeft wat de inwoners van een bepaalde plaats gaan stemmen en dat is ook niet de bedoeling. Het is vooral een mooie manier om de lokale partijen en de lezers bij het verkiezingsdebat op dichtbij te betrekken. En dat lukt tot nu toe aardig, zoals je ook onder het artikel op zaanstreek.dichtbij.nl ziet.

  Wat betreft het meerdere keren stemmen: In principe kan iedereen maar één keer stemmen. Dat wordt met een cookie vastgelegd. Het kan lijken alsof je meerdere keren kunt stemmen, maar jouw stem telt maar één keer mee. Dat heeft te maken met caching.

  In bijvoorbeeld kantoorgebouwen hebben soms meerdere apparaten hetzelfde IP-adres. We hebben er daarom voor gezorgd dat er per IP-adres maximaal vijf keer gestemd kan worden. Daarmee voorkomen we dat er in zo’n gebouw maar één werknemer kan stemmen.

  Dus: als jij je cookies uitzet en er is via jouw IP nog niet eerder gestemd, dan kan je inderdaad maximaal vijf keer stemmen. Dat mensen daar misbruik van (kunnen) maken, is onvermijdelijk.We willen het stemmen laagdrempelig houden en we willen ervoor zorgen dat er straks niet maar één werknemer van een heel bedrijf op onze poll kan stemmen. Zou zonde zijn, toch?

  Wat je hiermee bedoelt is mij overigens niet helemaal duidelijk: “Geen probleem, morgen kan het feest der democratie wederom beginnen. Alsof het tijdslot is geopend en iedereen een nieuwe kans verdient.” Kan je dat uitleggen?

  1. Hallo Priscilla,

   Sportieve reactie. Maar het lukte me toch echt om vanaf dezelfde computer meerdere keren (zij het niet eindeloos) te stemmen. Zonder cookie-gedoe of andere ingrepen.

   1. Ook nu weer een half antwoord en geen uitleg op haar laatste vraag. #ERIKisdiegenedieallesbeterweetenhetaltijdbeterweetalserikzelfalserikzelf

   2. Nieuwe week, nieuwe kansen. En zowaar: vier stemmen op rij uitgebracht. Op een en dezelfde computer. Zonder kunstgrepen, behalve na elke stem de pagina verversen.
    Maurice, doe iets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *