De PvdA en Pavlov

Het broeikaseffect is de schuld van de PvdA. De PvdA is medeplichtig aan de oorlog in Soedan. En uiteraard heeft de PvdA John F. Kennedy vermoord. Volgens sommige mensen was en is de Partij van de Arbeid per definitie schuldig. Overal. En altijd.  

Het zit de mannen en vrouwen van Diederik Samsom niet mee, zelfs wanneer ze niets te maken hebben met welke malheur ook. Dus toen ik gisteren openbaarde dat de Zaanse sociaaldemocraten in het diepste geheim de Facebook-verrassing ‘Wij zijn…’ op poten hadden gezet, waren de reacties voorspelbaar. Aart Molenaar (Democratisch Zaanstad), die eerst nog zo enthousiast meewerkte aan dit digitale avontuur, spuwde vuur toen hij ontdekte door zijn aartsvijand in de luren te zijn gelegd. Hij riep meteen een boycot uit. Eric Sellmeijer (eveneens DZ) kocht onmiddellijk de enige door de PvdA overgeslagen domeinnaam, al is niet duidelijk met welk doel. En het ook al met Geert Wilders flirtende DZ-steunfractielid Inge Felices Hernandez was niet te beroerd om de grote boodschap van de baas te retweeten.   

Toch een beetje raar. De ‘undercoverpraktijken’ waarvan Aart Molenaar c.s. de PvdA beschuldigen, lijken ze zelf namelijk ook niet te schuwen. Hun eigen mantelorganisatie heet namelijk Nico van den Broek. Ongestoord door welke hoofd- of eindredactie ook prijst Nico week na week in het huis-aan-huisblad De Zaankanter DZ en Siamese tweelingbroer POV de hemel in. Uiteraard weet ik niet welke beloning daar tegenover staat, maar het heeft niets met onbevangen journalistiek te maken. (Voorspellinkje: Nico’s bijdrage van morgen wordt een enorme veer in de bilnaad van DZ-steunfractielid Juliette Rot.)

Verder is er de Zaanse Sportkrant. Zo onafhankelijk dat Aart Molenaar er als columnist elke editie opnieuw zijn afkeer van de PvdA in mag lozen. Dat politiek maatje annex POV-steunfractielid Harrie van der Laan als media-adviseur bij dezelfde sportkrant werkt is uiteraard toeval. En dat een ander actief DZ-lid, Eric Sellmeijer, er als redacteur rondloopt natuurlijk ook. De politieke achtergrond van het trio is helaas nergens in deze uiterst neutrale en objectieve sportkrant terug te vinden.

Het geeft allemaal niets. Maar het beschuldigend wijzen naar de PvdA komt met het oog op de eigen verborgen agenda een tikje ongeloofwaardig over.

Update (22-1): En ja hoor. De DZ-reclametekst van Nico ‘Ik heb het al zo vaak gezegd’ van den Broek van wie je wist dat die zou komen.

Update (23-1): Harrie van der Laan (POV) en Eric Sellmeijer (DZ) zijn plotsklaps verdwenen uit het colofon van de Zaanse Sportkrant. Op staande voet ontslagen of het resultaat van bovenstaande blog? 

vriendjespolitiek

   

0 gedachten over “De PvdA en Pavlov”

  1. Nee op jouw intellectueel gewouwel zitten we te wachten. Als een onbesuisde anonieme schreeuwer iets onbenulligs typt over Burg. Faber, schreeuw jij moord en brand en wijdt er een hele column over. #hoe-onbenulliger-kan-je-dan-zijn!

 1. Euh Erik: “Maar het beschuldigend wijzen naar de *** komt met het oog op de eigen verborgen agenda een tikje ongeloofwaardig over.”. Dit geld ook voor jou! Zoals ik al eerder eens gereageerd hebt, komen andere partijen in jouw artikelen er vaak slecht vanaf. Toen heb ik al eens gezegd dat jouw artikelen daardoor minder geloofwaardig worden. Maar je kan merken aan het kinderachtige moddergooien dat het zeker weer verkiezingstijd wordt.

  1. Nico van den Broek

   Mijn reactie hierop heb je niet geplaatst, waarschijnlijk omdat je niet tegen kritiek kunt. Ik zal het daarom nog even herhalen.: Zegt de gefrusteerde Erik Schaap wiens lezers in het NHD via lezersbrieven duidelijk maken dat zij zijn columns ver beneden maat vinden. Ieder vak moet je eenmaal leren Erik.. En mij beschuldigen van vooringenomenheid, terwijl je zelf als voormalig raadslid van de dochteronderneming van de PvdA, ROSA ook een bijzonder eenzijdige mening verkondigt.

   1. Opnieuw een fraai staaltje onderzoeksjournalistiek, Nico. Je eerdere reactie stond en staat hieronder. Welk vak had je ook alweer geleerd, zei je?

 2. Tevens weer slecht onderzoek en aannames die nergens op slaan. Molenaar schrijft al jaren af en toe een sportcolumn op de Sportkrant, van der Laan werkt helemaal niet bij de sportkrant en Sellmeijer schrijft en fotografeert op freelance basis, want die moet ook gewoon zijn centjes verdienen. Ik wist niet dat dat verboden is in het klein Moskou van PvdA en gelijkgestemden als Rosa. Frappant is wel dat kameraad Olthof alle contact met de Zaanse Sportkrant via sms heeft verbroken. Is dat misschien omdat er in die sportkrant i.v.m. kritiek van sportverenigingen op de Routekaart Buitensport worden geregistreerd? Ook hier is het weer duidelijk dat de mensen die het felst tegen stigmatiseren zijn, dit zelf het meeste doen. Het is weer jammer dat je weer niet weet waar je het over hebt. Misschien moet je het toch bij die leuke stukjes over hagelslag houden, Erik.

   1. Grappig: op 23-1-2014 verdwenen plotsklaps Harrie van der Laan en Eric Sellmeijer uit het colofon van de Zaanse Sportkrant. Ontslagen of het resultaat van bovenstaande blog?

   2. Nogmaals, het is mijn sportkrant niet. Idd is die colofon niet juist en dus bij deze aangepast. Ik ben niet in dienst van welke krant dan ook en van der Laan ook niet. Nooit geweest ook. Freelance, ken je dat woord? Dus ken jezelf niet teveel eer toe door te zeggen dat ik door jouw gezwets zou zijn ontslagen. Zoveel invloed heb je niet hoor. Ik heb wel een zinniger onderwerp voor je: in de pindakaas doen ze soms ook chocoladehuisjes of -beestjes. Als je daar eens overschrijft hebben de NHD lezers het vast weer weken lang over je 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *