Dance Valley: illegaal, maar mooi

Het mag niet. Er is namelijk geen vergunning voor. En die zal er ook niet komen voor deze plek. Maar stiekem vind ik de enorme poster die sinds kort de saaie hoek van de Zaandamse Vinkenstraat siert wel mooi. Oordeel zelf aan de hand van de foto hieronder (opklikken voor groot formaat).

Op het eerste gezicht is het niet te zien, maar het betreft hier reclame voor de twintigste editie van Dance Valley. De metersgrote afbeelding -beetje jaren ’60-stijl- is op meer plaatsen in Nederland terug te vinden. En uiteraard overal illegaal geplakt.

Enfin. Het is papier en dus tijdelijk. De hand van de bovenste vrouw hangt er al los bij. En omdat het (oké, smaken verschillen) een mooie afbeelding is, zien we het deze keer door de vingers. Liever dit zwart-witbeeld dan die eindeloze tags overal van ‘straatartiesten’ die niet verder komen dan het met een spuitbus kladden van hun eigen naam. En dat dan ook nog in veelvoud. 

Het festival zelf sla ik over, vanwege een te hoge dosis laat-maar-muziek. Het plaatje blijft. Nog even.  

Tekening

0 gedachten over “Dance Valley: illegaal, maar mooi”

  1. Mijn voorkeur gaat uit naar Banksy, die duidelijk de inspiratiebron voor dit werk was. Iets meer inhoud. Maar Banksy komt niet op bestelling 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *